NRC en Volkskrant halen uit naar Adele: ‘Kletskous’

Het Parool, het AD, de Metro en De Telegraaf: stuk voor stuk zijn ze lyrisch over het concert dat Adele gisteren gaf in Amsterdam. Alle vier de kranten geven minimaal vier sterren voor haar optreden en prijzen haar omdat ze het publiek zo persoonlijk bij de avond betrok. De Volkskrant en het NRC houden het echter bij een voorzichtige drie sterren. Wát een kletskous, vinden de dagbladen. “Ze is nog altijd een jonge meid, maar ze kan kakelen als je tante na vier sherry”, aldus de Volkskrant.

De verhouding tussen songs en gebabbel raakte gaandeweg behoorlijk zoek, aldus de krant. Het ratelde volgens het dagblad maar door. “Over Hollandse stroepwoffels. Over een handig speelkleed voor de kinderen dat je als een plunjezak dicht kunt vouwen. En over nog meer. Nog véél meer.

Het haalde de vaart eruit, aldus de Volkskrant. Het NRC is het daarmee eens: “Jammer dat ze zo veel moest kletsen, want het nam telkens de vaart uit de show die op alle andere punten uiterst professioneel en visueel overweldigend was.

De andere kranten vinden het wél leuk dat Adele zo veel praatte tegen het publiek. Net als Trijntje Oosterhuis, die het concert vanmorgen recenseerde op Radio 538. Volgens Oosterhuis praatte Adele ongeveer 30 procent van de tijd.

Columnist Jan Dijkgraaf vindt dat het wat zegt over de Volkskrant en het NRC. “Adele krijgt 4,5 sterren in De Telegraaf en 3 in de Volkskrant. Beter is de zuurgraad op de redacties niet te peilen.”

Op Nu.nl kunt u een recensieoverzicht lezen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen