Hans Kazàn wil terug op televisie met Prijzenslag

Hans Kazàn zou het leuk vinden als zijn vroegere spelshow Prijzenslag weer terugkeert op de buis, net als de vroegere Hans van der Togt-show Rad van Fortuin. Dat heeft de goochelaar vanochtend gezegd op 100% NL. Kazàn presenteerde Prijzenslag van 1990 tot en met 1993 bij RTL. Het programma keerde in 2002 voor even terug als Cash & Carlo met Carlo Boszhard op RTL 5, waarna Eddy Zoëy in 2012 een nieuwe versie maakte op SBS 6 onder de naam The Price is Right.

Voor die revivals is Kazàn nooit gevraagd. “Er is altijd gelijk een andere presentator gevonden en ik hoorde dan achteraf: ‘Die en die gaat Prijzenslag doen.’ Dat vond ik best jammer.”

Kazàn zou Prijzenslag zo weer presenteren. “Prijzenslag heeft een plekje in mijn hart, moet ik eerlijk zeggen. Ik heb dat programma altijd met ontzettend veel plezier gedaan. Ik zou er best nog een paar willen maken, al worden ze niet uitgezonden.

Als RTL of SBS interesse toont, zegt Kazàn gelijk ‘ja’. “Absoluut, bel me alsjeblieft en ik kom vanuit Spanje aangesneld.”

Cash & Carlo kreeg destijds kritiek van Gaston Starreveld, de voice-over van opvolger The Price is Right. “Hij is daarmee over de top gegaan. Ook de voice- over, Eddy Keur, maakte over alles dubbelzinnige opmerking. Je moet Het Rad van Fortuin gewoon op een leuke, eerlijke manier spelen. Je moet er niemand mee kwetsen”, zei hij.

The Price is Right met Eddy Zoëy kreeg weer kritiek van Carlo Boszhard. “Als presentator vind ik dat hij het goed doet, alleen dat sfeertje dat wij toen hadden mis ik nu een beetje”, zei hij.

Rad van Fortuin wordt wel nieuw leven ingeblazen. Van der Togt wordt vervangen door een nieuwe presentator, waarvan de naam nog onbekend is. Jammer, vindt Kazàn. “Ik denk dat Hans het hartstikke goed zou doen en ik denk ook dat heel veel mensen die destijds fan waren van het programma het alleen maar zouden toejuichen.

Rad van Fortuin is vanaf komend najaar dagelijks om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen