Groen licht voor tweede seizoen Flikken Rotterdam

Foto: SBSFlikken Rotterdam krijgt een vervolg. Na de succesvolle eerste reeks volgt in het najaar van 2017 een tweede seizoen van de politieserie op NPO 1. Dat heeft AvroTros laten weten. De serie trekt de gemiddelde leeftijd van de tv-zender flink omlaag, meent een zegsvrouw. “Flikken Rotterdam weet een relatief jonge doelgroep aan te spreken en deed het vooral in de doelgroep 20-49 jaar erg goed met een kijktijdaandeel van 24 procent, ver boven het zendergemiddelde van 16 procent.

Er keken volgens de zegsvrouw bijna 2 miljoen kijkers per aflevering naar Flikken Rotterdam. “Kijkers wisten de serie te vinden, ook via de ‘nieuwe manieren van kijken’: ruim de helft keek live op tv, een derde van alle kijkers bekeek Flikken Rotterdam uitgesteld op tv.”

Ook online is de serie goed bekeken. “Gemiddeld 71.000 personen keken online (via tablet, laptop, pc, telefoon). Daarmee stond Flikken Rotterdam in de top 10 van online meest bekeken programma’s.”

De cast blijft volgens AvroTros ongewijzigd. Wederom zijn de hoofdrollen weggelegd voor Huub Stapel, Cees Geel, Maryam Hassouni, Mark van Eeuwen en Maartje van de Wetering.

Lees ook: Nog steeds geen groen licht voor Flikken Rotterdam 2 (vorige maand)

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen