Tuvalu biedt met tv-netwerk tegenwicht aan tv-reuzen

Geplaatst op vr 20 mei 2016 om 10:04

Het Amsterdamse productiehuis Tuvalu Media, bekend van shows als Ali B Op Volle Toeren en Maestro, is één van de oprichters van het nieuwe internationale tv-netwerk IPN (International Producers Network). Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. Het IPN is een netwerk van onafhankelijke televisieproducenten uit onder andere Frankrijk, Scandinavië, Duitsland en Groot-Brittanië en moet tegenwicht bieden aan internationaal opererende tv-reuzen als FremantleMedia en Warner Bros.

Volgens Tuvala-directeur Taco Zimmerman heeft IPN als voornaamste doel om formats en marktinformatie met elkaar uit te wisselen. “In een televisiemarkt waarin steeds meer consolidatie plaats vindt, is het voor ons belangrijk om ook internationaal krachtig te opereren en nieuwe formats in een vroeg stadium te scouten.”

Grote buitenlandse mediabedrijven zijn internationaal steeds dominanter en hebben zich ook in Nederland door overnames een positie verworven. Zo is Eyeworks in 2014 verkocht aan Warner Bros en ging Talpa in 2015 naar ITV. “Hierdoor zijn er steeds minder formats beschikbaar“, aldus Zimmerman.

Voor Tuvalu Media – een van de laatste grote, onafhankelijke Nederlandse producenten – is het IPN een goede stap om internationale ambities in te vullen, zegt hij. “Overigens is de samenwerking binnen IPN niet exclusief. We werken niet met een formele first look deal; dit maakt het voor ons mogelijk om ook met andere buitenlandse partijen in de markt te blijven samenwerken.

Het IPN bestaat naast Tuvalu Media uit: Chalkboard TV (UK), Elephant Group (Frankrijk en Italië), Imagic TV (Midden-Oosten), Nexico Media (Zweden en Noorwegen), Tresor Television (Duitsland) en Zebra Producciones (Spanje).

Tuvalu Media werd in 2006 opgericht. Het bedrijf produceert onder andere Rot op naar je eigen land, Brugklas, DNA Onbekend en Groeten van Max.
U kunt niet meer reageren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.