Privé en Volkskrant verbijsterd door godin Sylvana

Privé TV en de Volkskrant kunnen niet geloven wat Sylvana Simons allemaal uitkraamt in de nieuwste ParaVisie, een blad voor mensen die heilig geloven in sigarettenkokergeesten en in de invloed van planeet Mercurius op ons dagelijkse leven. Simons doet verwoede pogingen om serieus genomen te worden, maar dit helpt daar niet bij, luidt de kritiek. Vooral het oordeel van Volkskrant-columnist Jean-Pierre Geelen is snoeihard. “Sylvana is van het padje geraakt“, zegt hij onomwonden.

Als je denkt dat de planeet Mercurius er voor zorgt dat je mailbox vol zit en je laptop het niet meer doet, dan ben je echt de weg kwijt, aldus Geelen. “Het zullen de hogere krachten zijn, maar mijn alarmbellen gingen vanzelf rinkelen.

Ook vertelt Simons dat ze elke ochtend voor de spiegel gaat zitten om zichzelf uitgebreid complimentjes te geven. “Ik vroeg me af waarmee precies.

Zorgwekkend, aldus Geelen. “Ik vind Sylvana geen ‘jankneger’, ‘zwarte doos’ of ‘Klaagpiet’. Ik vond haar een vrouw die een hedendaagse ongemakkelijke waarheid goed verwoordde. Nu vind ik haar alleen nog maar een dwaalgeest.

Privé TV-ster Jan Uriot is zich ook het leplazerus geschrokken. “Sylvana is hartstikke spiritueel, wat de meeste mensen niet weten. Dat maakt ze nu wel bekend. Het is niet het juiste moment, laat ik dat maar even eerlijk zeggen.

Uriot is best een beetje spiritueel, maar dit gaat zelfs hem te ver. “Het is allemaal goed, hoor, wat kan ons het allemaal schelen, maar ga niet roepen zoals Sylvana: ‘Ik ben een godin!’ ‘God woont in mij!’ ‘Ik heb contact met overledenen en ik kan mensen lezen!’

Ze coacht ook mensen en die mensen helpt ze bij het zoeken van de innerlijke krachtbron. Allemaal prachtig en mooi, maar het komt niet op het juiste moment, want Twitter en Facebook gaan natuurlijk weer helemaal los. Reken maar van yes.”

Privé TV-presentator Maarten Steendam maakt zich zorgen over Simons. “Het begon allemaal zo rustig: lekker bij TMF uit de wind, van onbesproken gedrag, gewoon mooi en gezellig. Komt dat ooit nog terug?

Uriot: “Ze wordt natuurlijk al belachelijk gemaakt vanwege haar politieke ambities en nu komt dat hele ParaVisie-verhaal er bovenop. Ik denk dat het nog heel lang gaat duren voordat we weer een gezellige Sylvana krijgen.

Alle artikelen over de verbijsterende uitspraken van Sylvana Simons in ParaVisie kunt u hier lezen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen