Pannekoek neemt afscheid van De Wereld Draait Door

Peter Pannekoek stopt na twee seizoenen als huiscabaretier van De Wereld Draait Door. Hij was vrijdagavond in de seizoensafsluiter voor het laatst te zien. Dat zei Matthijs van Nieuwkerk in de uitzending op NPO 1. Pannekoek heeft zijn naamsbekendheid flink weten te vergroten dankzij DWDD, maar niet iedereen kon om hem lachen. Zo is hij bedreigd door IS. “Door mijn verschijning bij DWDD krijg ik soms dreigmails“, zei hij onlangs. “Een aanhanger van IS wilde me neerschieten.

Overigens kreeg hij niet alleen dreigmails uit de islamitische hoek. “Als ik iets over het christelijk geloof zeg, zijn de boze reacties talrijker. En toen ik het over het taxiwezen had, kreeg ik een stroom mails van chauffeurs die me klappen beloofden.

De cabaretier was vooral voorzichtig met grappen over de PVV, bekende hij vorig jaar. “Omdat ik weet dat het publiek van DWDD het daar toch wel mee eens is. Dat vind ik te makkelijk en niet interessant.

Pannekoek was twee jaar geleden de opvolger van de vorige huiscabaretier Pieter Derks. Hij is nu toe aan een nieuwe uitdaging. “Het was een enorme eer en ik ben het programma veel verschuldigd. En dit is een mooi moment om verder te kijken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen