Nicolette van Dam niet boos op RTL 4

Foto: RTLNicolette van Dam is niet boos om haar vertrek bij RTL 4. Dat heeft de presentatrice, die vanavond de grote liveshow Sprekend Nederland (foto) presenteert op NPO 1, gezegd op 100% NL. Van Dam is net als Irene Moors uit de gratie geraakt bij RTL-baas Erland Galjaard. Ze voelt zich echter niet ‘weggemoffeld’. “Zo voelt het gelukkig niet hoor, want ik heb gewoon lekker ook andere dingetjes die doorlopen. Het aanbod viel net even niet samen met wat ik nou echt leuk vind.”

De presentatrice kreeg naar eigen zeggen wel programma’s aangeboden, maar die zag ze niet zo zitten. Haar laatste programma was RTL Woonmagazine, dat is overgenomen door Nance. “Zij heeft een vast contract bij RTL en ik niet. Dan kun je denken: balen, want dan verlies je zekerheid van werk, maar ik heb het acht seizoenen gedaan, dus het is wel oké.”

De dichte deur van RTL 4 levert nieuwe kansen op. “Waaronder vanavond bij NPO 1. Bij SBS 6 ben ik ook te zien van de zomer. Ik krijg allemaal zulke leuke dingen op mijn pad. Het voelt eigenlijk heel vrij.”

Van Dam is niet teleurgesteld in Galjaard. “Ik vind RTL nog steeds een fantastische zender. Ze maken heel gave programma’s. Maar je wil je wel blijven ontwikkelen. Ik blijf er wel te zien met de uitreikingen van de Postcode Loterij.”

Of ze in de toekomst weer een programma bij RTL gaat doen “Dat weet ik niet. Misschien wel, misschien niet.. Je ziet zo veel mensen die op meerdere zenders te zien zijn tegenwoordig.

Lees ook: SBS 6 zet Nicolette van Dam op nieuwe talentenjacht (twee weken geleden)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen