Lodewijk Asscher misselijk van reacties op Sylvana

Vicepremier Lodewijk Asscher vindt de reacties die Sylvana Simons over zich heen krijgt walgelijk. Dat laat hij weten op Twitter. De tv-presentatrice was vanwege haar constante verongelijktheid al niet populair, maar maakt als het nieuwe gezicht van allochtonenpartij DENK pas echt de tongen los. Op Facebook wordt men zelfs uitgenodigd om op 6 december aanwezig te zijn bij haar uitzwaaidag. “Die in-racistische reacties op Sylvana Simons maken me misselijk en woedend“, zegt Asscher.

Er zijn wel meer mensen die schrikken van de reacties. “Als je de reacties ziet dan kun je Sylvana Simons’ eigenzinnige keuze alleen maar bewonderen”, zegt Femke Halsema.

En Wouke van Scherrenburg: “De reacties op Sylvana zijn inmiddels zum kotzen.

Maar ook de zeer kritische Jan Roos vindt zo’n uitzwaaidagactie verwerpelijk. Hij noemt het ‘bijzonder triest’.

De linkse opiniesite Joop.nl van de VARA signaleert dat de ‘haatcampagne’ tegen Simons ‘groteske vormen’ aanneemt. “Racistisch Nederland laat zich weer eens kennen op Facebook.

De rechtse opiniesite The Post Online duikelt tegelijkertijd een oud interview met Simons op, waarin ze zich behoorlijk racistisch uitlaat over zwarte mannen. “Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem“, zegt ze daarin.

Ondertussen lacht ook GeenStijl door over Simons, omdat ze uitgerekend nu gasthoofdredacteur is van ‘gekkiesblad’ Paravisie. “Vraagje voor al die verwarde linksgekkies die Sylvana a priori al verdedigen om dat de kleurenwaaiertypes nu eindelijk ook een politieke stem hebben: zou u het land willen overlaten aan een gesjeesde veejay van de kappersacademie die praat met bomen?

Simons is vooral bekend van programma’s als TV Makelaar en Char, Het Medium. Ze hoopt volgend jaar een plek in de Tweede Kamer te bemachtigen.

Klik hier voor alle artikelen over Sylvana Simons.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen