Jan Roos: ‘Sylvana heeft behoefte aan media-aandacht’

Sylvana Simons heeft zich puur en alleen aangesloten bij de allochtonenpartij DENK omdat ze behoefte heeft aan media-aandacht. Dat stelt GeenStijl-journalist Jan Roos in het AD. Roos verwijt Simons terminaal opportunisme. Volgens hem heeft ze van gekwetstheid haar vak gemaakt. “Simons gedraagt zich alsof ze de discriminatiestrijd van Martin Luther King en Rosa Parks in de jaren ’60 voert. Dat hoeft zij anno 2016 in Nederland absoluut niet te doen“, zo laat hij weten.

Hij heeft überhaupt geen idee waarom Simons zich zo gekrenkt voelt. “Ze heeft altijd goede banen, aandacht en witte mannen gehad zonder dat ik haar heb kunnen betrappen op enig talent. Elke poep en scheet kwamen in beeld. Waarom je zo afzetten terwijl je altijd als royalty bent behandeld?

Op die vraag heeft Roos maar één antwoord: “Waarschijnlijk vanwege aandacht. Ze ontdekte racisme als gat in de markt en denkt nu de belangstelling voor de Zwarte Pieten-riedel weg-ebt: dan trek ik die kroeshaartroef om een politieke loopbaan in gang te zetten.”

Werkelijk stuitend. Maar ergens ook weer knap dat ze zover komt zonder iets te kunnen.”

Het AD-interview met Roos kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen