Jan Roos: ‘Sylvana heeft behoefte aan media-aandacht’

Geplaatst op vr 20 mei 2016 om 17:00

Sylvana Simons heeft zich puur en alleen aangesloten bij de allochtonenpartij DENK omdat ze behoefte heeft aan media-aandacht. Dat stelt GeenStijl-journalist Jan Roos in het AD. Roos verwijt Simons terminaal opportunisme. Volgens hem heeft ze van gekwetstheid haar vak gemaakt. “Simons gedraagt zich alsof ze de discriminatiestrijd van Martin Luther King en Rosa Parks in de jaren ’60 voert. Dat hoeft zij anno 2016 in Nederland absoluut niet te doen“, zo laat hij weten.

Hij heeft überhaupt geen idee waarom Simons zich zo gekrenkt voelt. “Ze heeft altijd goede banen, aandacht en witte mannen gehad zonder dat ik haar heb kunnen betrappen op enig talent. Elke poep en scheet kwamen in beeld. Waarom je zo afzetten terwijl je altijd als royalty bent behandeld?

Op die vraag heeft Roos maar één antwoord: “Waarschijnlijk vanwege aandacht. Ze ontdekte racisme als gat in de markt en denkt nu de belangstelling voor de Zwarte Pieten-riedel weg-ebt: dan trek ik die kroeshaartroef om een politieke loopbaan in gang te zetten.”

Werkelijk stuitend. Maar ergens ook weer knap dat ze zover komt zonder iets te kunnen.”

Het AD-interview met Roos kunt u lezen via Blendle.
28 Reacties op “Jan Roos: ‘Sylvana heeft behoefte aan media-aandacht’”


 1. Roland

  Sylvana-Simons heeft toch ook liggen rommelen met Coolcat baas Roland Kahn.
  Nu niks meer te halen valt, moet toch wel aandacht krijgen!!!

  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Roland-Kahn-schenkt-zijn-Sylvana-een-nieuwe-garderobe-26395

 2. Anoniem

  @Roland
  “en het beschermen van de macht en rijkdom die niet altijd netjes verkregen is” ,dat was toen geen probleem.Rijk geworden met textiel uit sweatshops .Geen probleem voor SS in die tijd.

 3. jm

  Mooi gezegd door die Roos.

 4. Panda

  Heeft die irritante Roos zowaar een keer gelijk.

 5. Is Gerard Joling een goede zanger?

  Ja! 👍

 6. Nn

  Zelden heb ik zo’n triest geval gezien als die Simons!! Of ze nou bij DWDD zit of bij Pauw, ze bemoeit zich in ieder gesprek, alleen om intelligent over te komen, maar helaas het tegenovergestelde is waar!! Ik ben geen Jan Roos fan, maar wat heeft die man gelijk!!

 7. Pietje Patat

  SS is verre van intelligent.

 8. Huiskamer

  En dan Peter Rdogan de Vries. Wil ook bij die rechts-populisten groep aansluiten.

 9. HJ

  #SS is gewoon trending geweest. Een prima passende hashtag voor deze gestoorde racisme-industrie-voorvrouw.

 10. Wally

  @Huiskamer

  Lieg niet, immer leugenachtig sletje.

 11. Koen

  Bam, beter had ik het niet kunnen zeggen.

 12. Anoniem

  Terminaal opportunisme en media geilheid, deze expert op dit gebied kan het weten. Dat Sylvana in een slangenkuil is getrapt is duidelijk. Waarom heeft ze voor deze politieke partij gekozen en waarom denkt ze dat ze geschikt is voor de politiek? Prima dat je opkomt voor bepaalde lagen vd samenleving. Maar deze partij legt alleen maar de nadruk op de culturele verschillen en creëert geen verbintenis.

 13. Walter

  Ik weet niet wat erger is: dat die leeghoofd van een Sylvana aandachts-ziek is, of dat leeghoofden haar die aandacht geven.

 14. mark

  Peter R. de Vries; “Je moet je realiseren dat Charlie Hebdo in Frankrijk een bepaalde reputatie had. Ze hebben bij herháling spotprenten geplaatst die de profeet beledigden. Het is zo in het islamitische geloof dat je die niet mag afbeelden“, aldus de misdaadjournalist. Deze man is dus ook door DENK gevraagd.

 15. mark

  Hele enge mensen die graag de politiek in willen.

 16. magere marc

  Waar. Maar jij bent geen haar beter, jan. Wellicht de reden dat je dit snel herkend en benoemd.

 17. Koen

  Beste stuk uit de video column van Jan Roos:

  Sylvana vond het terecht dat Ebru Umar werd aangehouden, want ze hield zich niet aan de wetten van het land.

  Dan vindt Sylvana het vast ook goed dat negers tijdens de apartheid in Zuid Afrika niet op een bankje in het park mochten zitten, want dat was de wet.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/05/videocolumn_jan_roos_wiept_syl.html

 18. Anoniem

  Sylvana.. Sylvie….

 19. Fenna

  @Koen

  LOL Sterk inderdaad, jammer dat niemand dat aan tafel van DWDD zei. Ben benieuwd wat haar reactie daarop zou zijn.

 20. Eddy

  Al dat gezeik over Erdogan. Wij mogen ook onze Nederlandse Koning ook niet beledigen.

 21. Eddy

  Al dat gezeik over Erdogan. Wij mogen ook niet onze Nederlandse koning beledigen.

 22. M.H

  Heb zojuist het DWDD fragment teruggezien. Schrijnende TV… bij die vraag over de Armeense genocide zakte ze totaal door het ijs; eerst de vraag terugkoppelen naar MvN: wat vind jij ervan”? Om daarna (na opnieuw vragen door MvN) het idiote antwoord ‘ik heb er geen mening over’ te geven.
  Is er nou niemand die haar tot de orde kan roepen, en haar tegen zichzelf in bescherming kan nemen? Dit neemt hele enge vormen aan.

 23. J

  Whahahaha, ik kom niet meer bij! Jan Roos die iemand anders verwijt ‘behoefte te hebben aan media-aandacht’, en die ander ook nog eens verwijt ‘opportunistisch’!

  Zelden een duidelijker voorbeeld gezien van de pot verwijt de ketel.

 24. PvPuffelen

  Door zich aan te sluiten bij ” be (Denk) elijk ” bevuild Sylvana Simons haar eigen nest !!

 25. Anoniem

  Ze neemt denk ik een verkeerde beslissing om bij denk te gaan ,maar er is een reden voor denk ik ,ze voelt zich niet gewaardeerd en uitgekotst door de samenleving ,ik ben ook bang als ik hoor hoe fel het debat is men luistert niet meer naar elkaar ,denk kan een tegenhanger worden van de pvv met niet alleen turken maar ook marokkanen en andere minderheden twee uitersten tegen over elkaar dat baart me zorgen waar de zittende partijen geen antwoord op hebben.

 26. Dennis

  Vroeger was Silvana best wel leuk, nu is het een zure vrouw, die rasicme als inkomsten ziet.

  De media zou haar geen aandacht moeten geven.

 27. Johnson

  Verdorie nog aan toe, even een mooie pluim voor Jan Roos. Spijker op z’n kop.

 28. Jean

  Men is gewoon boos op Sylvana omdat dankzij haar zwarte piet met andere ogen wordt aangekeken.En zwarte piet is onaantastbaar,net zoals de Islam voor de moslimgemeenschap.
  Ik hoop dat wij de moslimgemeenschap nu begrijpen. Want net zo diep als hun liefde is voor de Islam.Zo diep is jullie liefde ook voor zwarte piet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.