Paul Witteman vindt weglopen uit talkshow prima

Foto: Leendert JansenPaul Witteman denkt dat gasten die willen weglopen uit een talkshow zich niet zo druk moeten maken om de gevolgen. Dat vertelt de presentator in VARAgids. Het gebeurt zelden dat een gast wegloopt uit een talkshow. “Zij zijn bang dat hun achterban negatief reageert op een actie die zou kunnen worden uitgelegd als laf. Maar dat zien ze verkeerd. In vrijwel alle gevallen krijgt, zo blijkt uit de sociale media, de talkshow-presentator de schuld van een woordenwisseling die uit de hand loopt.”

Witteman denkt dat gasten best wat vaker mogen weglopen als ze zich onheus bejegend voelen. “Het getuigt van lef om de heilig geachte protocollen van de talkshow te negeren en te doen wat in je opkomt als je onheus wordt bejegend: wegwezen.”

Overigens ziet Witteman op televisie niet vaak aanleiding voor een weglopende gast. “Er zijn regelmatig scherpe gesprekken te zien, maar bijna nooit vloeit er bloed.

Ooit liep de islamitische advocaat Faizel Enait weg tijdens een live-uitzending van Pauw & Witteman. Hij noemde het duo ‘eliteracisten’.

De VARAgids-column van Witteman kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen