Patty Brard kwaad op Lieke van Lexmond: ‘Ze is bot’

Foto: Rick NederstigtPatty Brard vindt het walgelijk wat Lieke van Lexmond heeft gezegd over dik zijn. Dat heeft de tv-diva gezegd in Shownieuws. Van Lexmond suggereert dat dikke mensen moeten stoppen met zeuren en starten met sporten. Brard, die zelf ook te dik is, vindt dat niet prettig. “Ik maak me er eigenlijk heel kwaad om, omdat ik daar zelf heel erg mee struggle. Ik was vandaag bij mijn coach en dan ben ik een kilo vet afgevallen, maar weer een kilo in spieren aangekomen. Een vrouw wil afvallen.

De uitspraken van de RTL 4-presentatrice zijn heel onhandig, vindt de SBS 6-presentatrice. “Ik kan als geen ander beamen dat het kort door de bocht is, want je zal maar hebben wat ik altijd heb met m’n gejojo. Dik zijn kan meerdere oorzaken hebben: een trage schildklier, crashdiëten, de overgang. Dat heb ik ook allemaal.

Ook de ‘botte’ toon van Van Lexmond ergert Brard. “Als je belerend tegen mensen praat, zoals zij doet, dan werkt het precies averechts. Bij mij in elk geval. Je weet dat als je een publiek persoon bent en je gaat zo kort door de bocht met je opmerkingen, dat je ook echt afgestraft wordt.

Uitspraken Lieke

Van Lexmond deed haar uitspraken voor de camera van De Telegraaf. De krant filmde haar terwijl ze wat sportieve oefeningetjes deed in het park. “Ik denk dat je zelf dondersgoed weet wat je moet doen. Als je wat dikker bent, ook prima, maar dan moet je er vooral niet over zeuren“, bitste de presentatrice.

Als je er wel iets aan wil doen, dan moet je gezonder eten. Gewoon minder vet. Simpeler als dat kan ik het niet maken. En bewegen: 80 procent is voeding en 20 procent is bewegen“, doceerde Van Lexmond.

‘Lieke is dom’

Showexpert Maurice Wijnen vindt het simpelweg dom van Van Lexmond. “Het is wel een klein beetje dom, zeker als presentatrice van zelfhulp-programma’s zou je moeten weten dat dit soort dingen gevoelig liggen en dat je je daar wat voorzichtiger over moet uitlaten.”

Ik denk ook dat wanneer je bekendstaat als mooie glamourvrouw dat het überhaupt niet zo heel handig is om dit soort uitspraken te doen, want zij heeft het wel heel makkelijk, zullen veel van haar kijkers vinden. Een klein beetje meer op de vlakte is een goed advies.”

Erasmus MC spreekt zich uit tegen Lieke

Erica van den Akker, obesitasarts in het Erasmuc MC, ergert zich aan Van Lexmond. “Ik dacht wel: er is nog heel veel te doen in Nederland, want ik hoor toch nog te vaak de gedachte bij mensen dat elk pondje door het mondje gaat en je gewoon wat minder moet eten. Zo simpel is het gewoon niet.”

Er zijn mensen die een ziekte hebben waardoor ze te dik worden, er zijn mensen met een hormoonstoornis, er zijn mensen met een genetische stoornis of er zijn mensen die door medicijnen te dik worden.”

Ook Obesitas Vereniging boos

De Nederlandse Obesitas Vereniging denkt daar net zo over. “We raden haar aan de moeite te nemen om zich te verdiepen in de vele vormen van obesitas. Met de opmerkingen die ze maakt geeft ze alleen maar aan dat zij onvoldoende op de hoogte is van de werkelijke feiten.

Van Lexmond heeft woensdag, nog vòòr de uitzending van Shownieuws, gereageerd op de rel.

De uitspraken van Van Lexmond kunt u bekijken op de website van De Telegraaf.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen