Ongebruikelijk hoge kijkcijfers voor Koningsdag

Foto: RVDDe derde Koningsdag trok woensdag in de middag ongebruikelijk veel tv-kijkers. Het verslag scoorde tussen 10.45 en 13.30 uur maar liefst 3.335.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 82,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De kijkcijfers liggen veel hoger dan in vorige jaren, vermoedelijk door het (voorspelde) slechte weer. Vorig jaar keken er 2,6 miljoen mensen en het verslag van de eerste Koningsdag in 2014, toen het erg mooi weer was, trok 1,8 miljoen kijkers.

Ook de Koninginnedagen met koningin Beatrix waren niet zo veel kijkers gewend. Van de laatste tien Koninginnedagen werden die van 2010 (2.561.000 kijkers) en 2002 (2.596.000) het meest bekeken.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima liepen op Koningsdag 2016 een rondje door Zwolle. Ook al hun dochters waren meegekomen.

Het NOS-verslag van Koningsdag veroorzaakte op Twitter enige ophef toen verslaggeefster Dionne Stax aan prins Maurits en zijn vrouw vroeg of ze thermo-ondergoed aan hadden. Ze antwoordden bevestigend.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen