Maurice Wijnen: ‘Eva Simons niet te hachelen in Idols’

Foto: RVDMaurice Wijnen, creatief directeur bij musicalgigant Stage Entertainment, vindt Eva Simons een slechte toevoeging aan de jury van Idols. Dat laat hij weten op Twitter. Simons kraakte woensdag een kandidaat af omdat hij ’te musical’ zou zingen, waarna ze het aan de stok kreeg met collega Jamai Loman. “Ach, is het weer zover? Hou toch op met die infantiele onzin over ‘musicalgezang’. Ik vind Eva Simons überhaupt niet te hachelen in Idols“, luidt de pittige kritiek van de Shownieuws-ster.

Wijnen vindt dat Simons musicalartiesten onderschat. “In musical leveren zangers acht keer per week live topprestaties. Zogenaamde pop-, studiozangers zouden daar alleen maar respect voor moeten hebben.

Simons stak haar mening na de auditie van een musicaltalent niet onder stoelen of banken. “Ik vind het zo braaf en zo veilig en zo perfectionistisch en zo niet bezig met gevoel, maar eerder met of het goed klinkt. Ik vond het saai, musical, geschoold, braaf.”

Meedoen aan een musical is niet goed voor je authenticiteit, vindt Simons. “Het is echt een ding als je musicals doet. Dan word je gezegd wat je moet zingen en hoe je dat moet doen. Ik heb zelf ooit een beginnetje gemaakt in musical en ben toen heel snel weggerend, want ik dacht: jullie gaan mij opfokken en mij een minder goede artiest maken. Dit is gewoon de manier waarop je het doet.”

Ruzie achter de desk

Jamai Loman ergerde zich rot aan het jurycommentaar van zijn collega. “Ik en heel veel andere mensen worden moe van alle vooroordelen die mensen hebben over musicalmensen. Ik snap heel goed wat Eva hier zegt dat het geschoold is en netjes en dat soort gezeik, maar het slaat nergens op. Je hebt net een klein stukje meegekregen van wat het is om een musical te doen, maar je hebt het nooit ervaren jarenlang hoe je dat moet doen.”

Nee, gelukkig niet“, antwoordde Simons. “Waarom denk je dat ik hem dis? Ik dis the way he does his thing.

Loman: “Je moet het niet generaliseren. Het is niet zo dat alle musicalmensen per definitie zo zijn. We moeten gewoon oordelen op wat hij heeft gezongen en niet waar hij vandaan komt. Geluid is goed, inderdaad hier en daar een beetje netjes, maar je ziet eruit als een Idol en klinkt als een Idol.”

‘I don’t give a fuck’

Uiteindelijk gaf Simons de kandidaat toch een ‘ja’ voor de volgende ronde. “Ik probeerde gewoon iets uit te leggen en dat werd me niet in dank afgenomen and I don’t give a fuck.”

Loman: “Ik heb geen kritiek op jou.”

Simons: “I don’t care. I really don’t care.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen