John de Mol: ‘Grenzen NPO, RTL en SBS vervaagd’

John de Mol houdt bij het produceren van zijn tv-programma’s ‘de doorsnee Nederlander’ in het achterhoofd en niet ‘de’ RTL-kijker of ‘de’ SBS-kijker. Dat zegt de mediatycoon tegen NU.nl. Volgens De Mol maakt het niet zo veel uit waar een programma wordt uitgezonden. “Ik geloof niet in de gemiddelde SBS- of RTL-kijker. Ik geloof in een kijker“, zegt hij. “Voor mijn gevoel zijn die profielen niet heel sterk. Ik denk dat je heel veel programma’s van NPO 1, 2 en 3 en RTL 4 en SBS 6 kunt uitwisselen.

Die grenzen zijn ontzettend vervaagd, steltDe Mol. “Wat dat betreft denk ik dus als de gemiddelde kijker.”

Het enige waar ik aan denk is: als je de hele dag gewerkt hebt, thuiskomt en op de bank gaat zitten en je kijkt wat er op televisie is, heb je 20 tot 25 opties. Mijn programma’s moeten iets hebben waarvan ik denk: dit zouden de mensen moeten zien.

De Mol benadrukt nogmaals dat hij nog altijd heilig gelooft in lineaire tv-zenders als NPO 1, RTL 4 en SBS 6. “De finale van The Voice Kids trok vorige week vrijdag 2,5 miljoen kijkers. En als het al gaat verdwijnen, dan duurt dat nog zo lang. Dat ga ik niet meer meemaken.

Een deel van Nederland kan het zich makkelijk permitteren om een abonnement op Netflix of Ziggo Sport af te sluiten, maar de meerderheid wil gratis televisie kijken. En televisie is by far het goedkoopste massamedium. Als jij aanstaande zaterdag heel Nederland naar je winkels of op je website wil krijgen, dan is televisie het enige medium.”

Het interview met John de Mol kunt u lezen op NU.nl.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen