Irene Moors: ‘Euforische reactie op 660.000 kijkers’

SBS 6 is erg blij met de kijkcijfers van De Vreemde Eend, de eerste tv-show van Irene Moors op de zender. Dat heeft de presentatrice gezegd op Radio 2. De Vreemde Eend begon zaterdag met 660.000 kijkers en 10,6 procent, nét boven het zendergemiddelde. “Iemand kwam euforisch binnen, van: ‘We hebben 660.000 kijkers!’ Dan moest ik toch even afwegen of het goed was of niet goed, want ik weet niet precies wat de getallen zijn bij mijn nieuwe werkgever, maar ze waren hartstikke blij.”

SBS 6 kijkt niet alleen naar de absolute getallen, aldus Moors. “Er werd ook in de goede doelgroepen gescoord, want zo praten ze erover. Ik dacht alleen maar: gelukkig, de mensen hebben de zender kunnen vinden! Het is om half negen op SBS 6 en ik dacht: ik hoop dat iedereen het weet, maar genoeg mensen wisten het. Er is goed op gereageerd.”

De Radio 2-dj van dienst merkte op dat Moors bij RTL 4 beter scoorde. “Het is een timeslot bij SBS wat een lastig timeslot is. Er is heel veel geweld op alle andere zenders, dus dit is iets wat ze hoopten. Ze hoopten boven de 500.000 en dat is gelukt, dus iedereen is blij. Nu maar hopen dat we het rond dit getal kunnen vasthouden.”

De kijkcijfers van de tweede aflevering aankomende zaterdag zijn nóg spannender: houdt Moors de kijker vast of haken ze af? Moors hoopt uiteraard op het eerste. “Dat zou leuk zijn. Je hoopt het wel, maar je weet niet hoeveel mensen gingen kijken om te kijken ‘wat zij nu doet bij SBS’.”

De tv-recensies zijn negatief. Onder meer tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf sabelde het programma neer. “Ik las ergens: ‘Goh, is ze daar nou voor naar SBS gegaan?’ Ja! Ik ben daar totaal iets anders aan het doen. Het is op zaterdagavond en ik ben quizmaster, dat heb ik nog nooit gedaan, hartstikke leuk. Dat is toch avontuur?

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen