Endemoller wordt baas bij dramatak FremantleMedia

Foto: SBSNa zeventien jaar bij de drama-afdeling van Endemol Shine Nederland te hebben gewerkt, maakt Annemieke van Vliet de overstap naar de grote concurrent. Ze wordt managing director bij FourOne.Media, de dramatak van FremantleMedia Netherlands, tevens het moederbedrijf van Blue Circle. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. Van Vliet, die bij Endemol initiator was van series als Vechtershart en Meiden van de Herengracht, ziet het als een ‘logische stap’ in haar carrière.

Van Vliet benadrukt altijd met heel veel plezier gewerkt te hebben bij Endemol. “Maar de uitdaging om leiding te mogen gaan geven aan FourOne.Media is een logische stap in mijn carrière. Het voordeel van de huidige drama-markt is dat er vele kansen zijn. Ik verheug mij erop om met het team van FourOne.Media deze kansen te benutten en succesvolle dramaproducties te ontwikkelen.

Georgette Schlick, de grote baas van FremantleMedia Netherlands, verwacht dat er met de komst van Van Vliet een nieuwe wind zal gaan waaien door haar dramabedrijf. “De dramamarkt is booming en FourOne.Media moet, kan en wil daarbinnen een belangrijke positie claimen.”

Daarvoor is behalve expertise op het gebied van drama vooral ook enthousiasme, passie, durf, gedrevenheid en doorzettingsvermogen essentieel. Annemieke is een kleurrijke mix van al die eigenschappen en ik ben er dan ook van overtuigd dat onder haar leiding FourOne.Media grote stappen zal gaan maken.”

Van Vliet is bij Endemol uitvoerend producent geweest van Goede Tijden Slechte Tijden, Trauma 24/7, De Erfenis en Onderweg Naar Morgen. Sinds 2006 was van ze als ‘Creative Producer’ de initiator van series en telefilms, waaronder naast eerdergenoemde titels ook Van Gogh; een huis voor Vincent, Julia’s Tango en Groenland.

FourOne.Media is producent van onder meer de succesvolle SBS 6-series Dokter Tinus en Celblok H en de bij de Publieke Omroep uitgezonden series NOORD ZUID en Heer & Meester.

Willem Zijlstra stopte in december als CEO van FourOne.Media, dat hij in 2006 oprichtte en in 2009 verkocht aan FremantleMedia. Hij is zelfstandig verder gegaan.

Naast amusementsproducent Blue Circle en dramaproducent FourOne.Media, bestaat FremantleMedia Netherlands verder uit realityproducent No Pictures Please en digitaal producent Tiny Riot.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen