Beau van Erven Dorens is klaar met Wilfred Genee

Beau van Erven Dorens vindt net als Matthijs van Nieuwkerk dat hij onverwacht hard is aangepakt door Wilfred Genee in zijn talkshow Wat Gaat Er Nu Door Je Heen. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Waar Van Nieuwkerk sportief reageerde door Genee terug uit te nodigen in De Wereld Draait Door, is Van Erven Dorens minder enthousiast. “Ja, ik vind precies hetzelfde als hem, maar Matthijs is nog mild. Wilfred Genee, Jezus… Die is uit mijn adresboek, kan ik je vertellen. Ja, natuurlijk!

Net als Van Nieuwkerk is Van Erven Dorens van mening dat hij onder valse voorwendselen naar Genee’s studio is gelokt. “We zouden een soort Zomergasten met sportfragmenten doen, maar je krijgt de hele tijd de ene bash na de andere om je oren. Hij was me echt aan het kielhalen. Ik dacht: wat moet ik hier in godsnaam?

Van Erven Dorens heeft niet overwogen om op te stappen. “Nee, maar wel overwogen om hem een klap te geven. Dat is wel leuk in beeld.”

Genee haalde het bloed onder zijn nagels vandaan. “Kijk, zo’n jongen doet heel aardig, zet je op zo’n stoel en zegt dan alleen maar: ‘Je bent die man van twaalf ambachten, dertien ongelukken.’ Achter elkaar door zit hij onzin te spuien. Het is een vorm van journalistiek, maar wel het laagste van het laagste.”

De presentator is niet gecharmeerd van Genee’s interviewtechniek. “Nee. Je poneert een stelling, gooit iets in zo’n gesprek en gaat er meteen vanuit dat het waar is, waardoor zo’n gesprek meteen krom vertrekt. Je kunt beter een normale vraag stellen en een empathisch vermogen creëren in zo’n gesprek.”

Van Erven Dorens denkt dat Genee uit is op scoren. “Hij wil die show gewoon jarenlang op de buis hebben en probeert zoveel mogelijk heftige momenten te creëren. Wij praten er nu ook weer over, maar niemand heeft die uitzending gezien.”

Genee hoeft niet meer bij hem aan te kloppen. “Ik vond het allemaal niet leuk en eigenlijk moet je ook niet meedoen aan dat soort dingen, want wat heb je eraan in godsnaam?

Ik ben een beetje klaar om de hele tijd te praten met mijn mislukkingen en alle toestanden in het leven. Ze pakken interviews en willen dan gaan herhalen wat je ooit hebt gezegd over mensen. Ik trap daar ook in trouwens.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen