Volkskrant boort Luuk Ikink-show de grond in

Foto: EenVandaagHet dagelijkse RTL 5-programma Galileo van Luuk Ikink wordt vandaag compleet de grond ingeboord in de Volkskrant. Tv-recensent Hanna Bervoets vindt het programma namelijk ondermaats. Dat is te lezen in de krant. Bervoets zag in Galileo hoe ene Patrick van Veen allerlei dingen verkondigde over het verschil tussen man en vrouw. Hij werd geïntroduceerd als gedragsbioloog, maar is volgens zijn site vooral actief als bedrijfstrainer, zocht ze uit. En dat is maar goed ook, denkt Bervoets.

De tv-kenner vindt dat Van Veen een hoop onzin uitkraamde. “Arme wetenschap“, zegt ze. “Goedkoop geproduceerde, ondoordachte programma’s als Galileo gebruiken haar als excuus om stereotyperende onzin in stand te houden, waar de wetenschap nu juist dient om onzin te bestrijden.

Dan geeft Bervoets het programma de genadeklap. “Was Galileo inderdaad de belichaming van de wetenschap, werd hij door dit programma bespuugd en in de maag getrapt.”

Galileo is dagelijks tussen 19.30 en 20.30 uur te zien op RTL 5. Er keken gisteren 281.000 mensen naar, goed voor 4,7 procent marktaandeel.

De Volkskrant-column van Bervoets kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen