Luuk Ikink wil nog jaren door met Galileo op RTL 5

Foto: Nick van OrmondtAls het aan Luuk Ikink ligt, blijft hij nog jaren het half acht-slot van RTL 5 vullen met zijn programma Galileo. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Galileo was vorige week voor het eerst te zien en scoorde gemiddeld 307.000 kijkers en 5 procent marktaandeel, een verdubbeling ten opzichte van zijn voorganger Gordon Ramsay: Oorlog in de Keuken. Ikink: “In Duitsland loopt het programma al jaren, dus waarom hier niet? Bovendien zijn er genoeg onderzoeken die je meerdere keren kunt uitvoeren.

Je kunt bijvoorbeeld verspreid over de seizoenen heen meerdere keren met een virtual reality-onderzoek aan de slag, legt Ikink uit. “Omdat de ontwikkelingen op dat gebied zo hard gaan.”

Ikink is tevreden met de kijkcijfers. “Ik ben heel tevreden met het aantal kijkers. Het is ook een interessant programma. Op vragen die soms ineens door je hoofd schieten, krijg je antwoord.

Galileo is Ikinks tweede tv-klus naast zijn baan als sidekick in RTL Late Night. “Ik vond het in het begin ook best spannend. Het voordeel is dat Galileo vooraf helemaal wordt opgenomen en dat ik mijn gepruts de eerste keren gewoon over kon doen.

Het Telegraaf-interview met Luuk Ikink kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen