Kijkcijfers RTL 5 schieten omhoog door Luuk Ikink

Foto: EenVandaagLuuk Ikink helpt de kijkcijfers van RTL 5’s vooravond flink omhoog. Zijn populair-wetenschappelijke programma Galileo begon gisteren om 19.30 uur met een publiek van 382.000 kijkers, goed voor 6 procent marktaandeel, een flinke score voor RTL 5. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vorige week maandag scoorde Gordon Ramsay: Oorlog in de Keuken op hetzelfde tijdstip nog 148.000 kijkers en 2,4 procent aandeel. Het aantal kijkers van Ikink ligt daar 158 procent boven.

Met 6 procent marktaandeel scoort Ikink ver boven het zendergemiddelde van RTL 5, dat vorige week op 3,4 procent lag. Vooralsnog lijkt zijn programma dan ook een echte aanwinst voor de zender.

Galileo heeft twee uitzendingen per avond. Om 22.30 uur is namelijk de herhaling te zien. Daar keken 156.000 mensen (3 procent) naar.

Toen Ikink maandag op Radio 538 gevraagd werd naar zijn verwachting over de kijkcijfers, zei de presentator: “Ik zou het mooi vinden als er 150.000 mensen gaan kijken en dat het dan langzaam aan gaat groeien. Dat zou ik leuk vinden.

In Galileo gaat Luuk Ikink met behulp van verslaggevers op zoek naar antwoorden op vragen als: hoe overleef ik een helikoptercrash? Hoe kan ik een lijk laten verdwijnen? En hoe sla je eigenlijk iemand met één tik knock-out? De reporters zijn vaak zelf lijdend voorwerp in deze wetenschappelijke zoektocht.

Direct voorafgaand aan Galileo begon het andere Nederlandse vooravondprogramma van RTL 5, De 15 Vetste Video’s Van Vandaag, met een nieuwe presentator aan de zijde van Nicolette Kluijver: Rick Brandsteder. Hij vervangt Dennis Weening.

De 15 Vetste Video’s scoorde 195.000 kijkers (4 procent).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen