Gordon klaagde bij Erland over Richard Groenendijk

Richard Groenendijk heeft vernomen dat Gordon bij RTL-programmadirecteur Erland Galjaard heeft geklaagd over zijn Jopie Parlevliet Show. Dat zegt hij in een interview op Linda.TV. Groenendijk vindt de tv-wereld een slangenkuil. “Dat je dan ook een collega hebt die dan tot aan de hoogste regionen van Endemol en RTL gaat appen dat het zo slèèèècht is en dat die persoon het zelf veel beter had gekund en dat het hopelijk geen tweede serie krijgt. Het doet er niet toe wie het is, maar dat het gebeurt.

De komediant verwacht van tv-collega’s iets meer begrip. “Ik denk dan: je weet als die persoon zelf – en geloof me: succesvoller en rijker kun je in Nederland niet worden dan die collega – hoe moeilijk het is om iets op te zetten en hoe lastig het is om dat niet in de luwte te kunnen doen.

Daarnaast: wat onáárdig. Hoe ontzettend onaardig. Voordat ik toch naar Erland ga lopen appen van: ‘Nou, wat doet Humberto het beroerd, ik snap niet dat ik daar niet zit!’… Dat maak je in het theater echt niet mee.

Het is erg oncollegiaal, vindt Groenendijk. “Ze denken dat ik niets hoor of zie, maar ik krijg natuurlijk alles te horen van mijn crew uiteindelijk.”

Groenendijk heeft Gordon niet bij naam genoemd, maar de suggestie van interviewster Antoinnette Scheulderman dat het om Gordon gaat, werd door de cabaretier bevestigd met een lach.

Een saillant detail is dat Galjaard juist het programma Goor Draait Door van Gordon niet goed genoeg vond. Toen hij hem dat vorig jaar mededeelde tijdens een evaluatiegesprek, ontplofte Gordon.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen