Van der Vorst was bekaf na presentatie RTL Late Night

Peter van der Vorst vindt het presenteren van RTL Late Night behoorlijk inspannend. Dat bekent de presentator in zijn column in Televizier. Van der Vorst was vorige maand te zien op de plek van Humberto Tan, omdat de gastheer zich in zijn eigen talkshow wilde laten interviewen over het winnen van de Omroepman van het Jaar-prijs. “Het is een trein die 60 minuten lang doordendert en niet te stoppen is. Na afloop was ik dan ook kapot, alsof ik een halve marathon gelopen had.

Het was niet de eerste keer dat Van der Vorst de late night-show van RTL 4 presenteerde. “Ik ben al vanaf de start van het programma Humberto’s vaste vervanger, maar de laatste keer dat ik op zijn stoel zat, was alweer twee jaar geleden, toen hij bij de Olympische Spelen was.”

Daarna zat Van der Vorst nooit meer op zijn stoel. “Mijn collega is gelukkig zo fit en energiek dat-ie eigenlijk altijd kan en wil. Zelfs met koorts of griep, bewonderenswaardig! Dat houdt het voor mij in ieder geval spannend wanneer ik een keer op zijn plek zit.”

De invalklus van vorige maand vond Van der Vorst extra spannend, vanwege de vele zwaargewichten aan tafel. “In dit geval waren dat, naast Humberto, tv-kanonnen John en Linda de Mol, Paul de Leeuw én Matthijs van Nieuwkerk. Niet de minste collega’s, zeg maar.

Van der Vorst ervoer het als prettig dat Luuk Ikink af en toe aan het woord kwam, ‘zodat je even op adem kunt komen’.

Al met al heeft de presentator genoten van de uitzending. Hij blijft ook in de toekomst beschikbaar als inval-Humberto.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen