Twan Huys denkt niet dat NPO premier tegenhoudt

Correspondents’ Dinner-host Twan Huys denkt niet dat NPO 1 de editie van volgend jaar uit gaat stellen vanwege de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft hij gezegd op BNR. De Volkskrant sluit niet uit dat NPO 1 zich bedenkt over de tweede editie in februari 2017, omdat dat twee maanden voor de verkiezingen is. “Er is nog geen definitief oordeel. Ik vind dat het bij een traditie niet uitmaakt of er wel of geen verkiezingen zijn. Carnaval verzet je ook niet als er verkiezingen zijn“, aldus Huys.

Huys zou het heel raar vinden als NPO 1 het diner uitstelt. “Het doel was om hier een traditie van te maken. Tot nu toe vindt iedereen het fantastisch. De kans is dus groot dat het weer gebeurt.

Het Correspondents’ Dinner is bedoeld als een informele bijeenkomst van politiek en pers, maar volgens critici zat er vooral veel showbizz in de zaal. Zelf heeft Huys daar niet zo veel moeite mee. “Ik zal niet zeggen dat iemand er niet in mag.”

We wilden vooral dat het NOS Journaal, RTL Nieuws en de parlementaire pers kwamen. Wie aan de tafels werd uitgenodigd, was aan hen.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen