‘Transgendergrap Winston Gerschtanowitz misplaatst’

Loiza Lamers, de transgender die vorig jaar het RTL 5-programma Holland’s Next Top Model won, is erg teleurgesteld in Winston Gerschtanowitz. Dat laat ze weten in weekblad Grazia. Lamers werd vorige maand besproken in RTL Boulevard, omdat ze de hoofdprijs van de RTL 5-show heeft afgeslagen. “Ze heeft in ieder geval ballen. Of nou… Eigenlijk niet“, grapte Gerschtanowitz. Lamers kon haar oren niet geloven: “Ik zat met mijn moeder op de bank en ik dacht: Wat zegt-ie nou?

Daarna liet ze het naar eigen zeggen vrij snel los. “Later keek ik op Twitter en dat was zo’n beetje ontploft. Zoveel mensen vonden het een misplaatste grap. Gelukkig kan ik er niet mee zitten, ik had het al losgelaten toen Boulevard was afgelopen.

Lamers neemt het RTL Boulevard vooral kwalijk dat ze door de showrubriek een ondankbaar en arrogant imago heeft gekregen. “Ik vind het zo erg dat mensen nu zo over mij denken. Dat komt door het item in RTL Boulevard.”

Vooraf heb ik een heel leuk en lang gesprek gevoerd over wat mij is overkomen, welke ambities ik heb en alle leuke dingen die na Hollands next top model op mijn pad zijn gekomen. Maar daar is niets van terug te zien in het daadwerkelijke item.”

Ik werd afgeschilderd als een ontevreden en ondankbaar type. Jammergenoeg is dan het beeld al gevormd.”

Ze sloeg de hoofdprijs van een modellencontract ter waarde van 50.000 euro af, omdat ze zich niet kon vinden in de voorwaarden van het modellenbureau. “Ik ben heel dankbaar voor alles wat het programma mij tot nu toe heeft opgeleverd. Maar dat betekent niet dat ik mezelf en mijn carrière laat vastleggen, alleen omdat ik ‘dankbaar’ moet zijn.”

Het Grazia-interview met Loiza Lamers kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen