RTL Z nu in 87 procent van huishoudens te ontvangen

De nieuwszender RTL Z is vanaf vandaag ook te ontvangen via CanalDigitaal. Daarmee is het station vijf maanden na de start te ontvangen in 87 procent van de Nederlandse huishoudens. Dat heeft RTL laten weten. Totaal TV onthulde vorig jaar dat RTL zó’n hoog eisenpakket aan tv-aanbieders stelt voor de doorgifte van RTL Z, dat veel aanbieders RTL de deur wezen. Het grootste struikelblok was de voorkeuzepositie: RTL wil RTL Z op 11 en als dat niet kan, zou RTL meer geld willen zien.

CanalDigitaal zet RTL Z op plek 13, waarschijnlijk vanwege afspraken met FOX (plek 11) en SBS9 (plek 12). Op plek 13 stond het tijdelijke evenementenkanaal van de NPO.

Zenderbaas Marco Louwerens noemt het goed nieuws voor de abonnees van CanalDigitaal. “We weten uit reacties van trouwe RTL Z-kijkers dat velen op distributie via de satelliet zitten te wachten. We zijn dan ook erg blij dat er nu overeenstemming is met CanalDigitaal en een grote groep kijkers RTL Z weer in hun favorietenlijst kan zetten.

Naast de uitbereiding op satelliet heeft RTL Z recent overeenstemming bereikt met NL Kabel, de branchevereniging van Nederlandse Kabelbedrijven. Hiermee is RTL Z sinds begin dit jaar ook bij diverse kleinere kabelaars in het land te ontvangen.

RTL Z startte vorig jaar september als de vijfde televisiezender van RTL Nederland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen