‘GTST biedt betere werktijden dan theaterbaan’

Marjolein Keuning verkiest werken voor Goede Tijden Slechte Tijden vooral om praktische redenen boven theaterwerk. De soap is namelijk veel beter te combineren met het gezinsleven. Dat vertelt de actrice in de Avrobode. Keuning heeft niet zo veel ambities meer buiten GTST om. “Het kan niet zo zijn dat Henk en ik allebei om drie uur de bus instappen richting een theaterzaal en een oppas elke avond de kinderen in bed doet. Ik ben dus heel blij en dankbaar dat ik dit televisiewerk mag doen.

Met GTST weet Keuning van tevoren waar ze aan toe is. “Ik weet een week van tevoren mijn schema en ik ben bovendien altijd ’s avonds, in weekends en schoolvakanties thuis. De keuze is me gemakkelijk gemaakt.”

Theater is te tijdrovend, vertelt ze. “Theater is behoorlijk ingrijpend in een gewoon gezinsleven. Vroeger kon ik uitslapen tot twaalf uur en dan ging ik trainen en daarna weer naar het theater. Nu sta ik elke dag om zeven uur op. Het is niet anders.”

Een combinatie is al helemaal ondenkbaar. “Theater is gewoon te omvangrijk om ernaast te doen. En ik vind mijn situatie nu wel heel prettig. Mijn oudste dochter zit in de tweede van de middelbare school en mijn jongste gaat daar bijna heen. Dat geeft mij meer ruimte. Maar de overgang vanaf de lagere school kan best groot zijn en dan wil ik er voor haar zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen