‘Geert Wilders intimideerde tv-interviewer NOS’

Het interview van NOS-verslaggever Michiel Breedveld met Geert Wilders was zo ontzettend kritiekloos, omdat de politiek leider de journalist aan het begin van het gesprek intimideerde. Dat heeft Joop-hoofdredacteur Francisco van Jole gezegd op Radio 1. Wilders vertelde in het begin van het interview een anekdote over een oud-medewerker van de Wereldomroep, die hem na zijn exit bij de VVD voor gek verklaarde. “Dat zette naar mijn idee de toon. Dit is iets heel raars“, aldus Van Jole.

Het is niet goed afgelopen met die medewerker van de Wereldomroep, weet Van Jole. “Er is namelijk niemand die dat wat zegt. Maar die man van de Wereldomroep is zijn baan kwijtgeraakt als gevolg van zijn kritiek op Wilders een paar jaar later.”

Dat is precies de reden waarom Wilders die meneer, Rutger van Santen, aanhaalde. “Wilders doet dat niet voor niks, want ik neem aan dat Breedveld dat wel weet. Alle parlementaire journalisten kennen die verhouding. Hij noemt die anekdote niet voor niets.”

Dit is het gedrag van een pestkop. Hij geeft gelijk aan Breedveld de boodschap af: ‘Dit gebeurt met mensen die kritiek op mij hebben.’ Dat is wat er gebeurt. Het is een subtiele vorm van intimidatie.”

Lees ook: NOS krijgt bakken kritiek op Wilders-interview (dinsdag)

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen