’Alle PowNed-programma’s zijn mislukt’

PowNed-baas Dominique Weesie wil met zijn plannen om een web-only omroep te worden verbloemen dat al zijn programma’s op televisie zijn mislukt. Dat stelt columnist Jan Dijkgraaf, die kortstondig hoofdredacteur van PowNed was in 2010, in de Volkskrant. Dijkgraaf denkt dat PowNed ruim vijf jaar na de eerste uitzending een aflopende zaak is. “Weesie zegt stoer dat het zijn eigen idee is om te stoppen met tv en radio. In werkelijkheid zijn alle PowNed-programma’s mislukt.”

PowNed maakt momenteel het programma Studio PowNed, maar daar kijken nog geen 200.000 mensen naar. “Schandalig slecht voor dat tijdstip“, zegt Dijkgraaf. “Ik denk dat de zendercoördinatoren het zat zijn en dat hij daar nu dit verhaal bij verzint.”

De Mediawet schrijft nu nog voor dat een omroep radio- en tv-programma’s moet afleveren. Web-only mag volgens de wet niet. En Dijkgraaf ziet het niet gebeuren dat die wordt aangepast. “Ik kan me niet voorstellen dat ze toestemming krijgen om van publiek geld nu.nl en De Telegraaf te beconcurreren.”

Dijkgraaf denkt dat Weesie verwoede pogingen doet om zijn omroep levensvatbaar te houden. Hij verdient er immers een flinke 217.954 euro per jaar. “Hij wil de zaak gewoon zo lang mogelijk rekken om zijn zakken te vullen.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen