Matthijs van Nieuwkerk ziet RTL-boycot als zegen

Foto: NPSMatthijs van Nieuwkerk ligt er niet wakker van dat De Wereld Draait Door sinds de start van RTL Late Night wordt gemeden door RTL. Dat zei hij maandagavond in RTL Late Night. RTL ziet zijn sterren liever niet op NPO 1. “RTL is erg op balbezit. Dat betekent dat wij gasten van RTL niet zo makkelijk meer aan tafel krijgen. Daar begrijp ik wel iets van, maar het veranderde voor ons een hoop. Misschien is het ook wel een blessing in disguise, want het gaf weer andere mogelijkheden.”

Van Nieuwkerk gunt het Humberto Tan van harte dat hij zijn talkshow op heeft kunnen bouwen met bekende RTL-sterren aan tafel. “Het is hem gelukt om in redelijke korte tijd een programma te maken op een tijdslot dat een beetje vergeten was door RTL 4. Daar maakt hij indruk door de persoon die hij is.”

Hij heeft er succes mee en dat is verre van vanzelfsprekend en niet makkelijk. Dat heeft Humberto geweldig gedaan en dat wordt door heel veel mensen ontzettend gewaardeerd. Dat is volkomen terecht.”

De VARA-ster kijkt elke avond naar RTL Late Night, maar ziet Tan alleen als concurrent in de zin dat ze in dezelfde gastenvijver vissen. “Concurrent ben je op hetzelfde tijdslot. In die zin is Jeroen of Eva een grotere concurrent voor Humberto. Het is niet zo dat ik hem reusachtig als concurrent zie, nee.

Humberto Tan vindt dat het tegenwoordig wel meevalt met het gehalte aan RTL-sterren in Late Night. “Te veel RTL-sterren? Met name in het begin was het zo dat er veel RTL-sterren waren. Dat heeft een reden. Als je begint in een landschap waarin alles verdeeld is, dan kun je wel heel bijdehand gaan doen wie je wilt, maar die gaan naar de bestaande programma’s.

De mensen die je hebt, daar moet je mee beginnen. Als je langer op zender bent en succes hebt, kun je ook andere dingen doen. Bij Matthijs zitten ook veel VARA-mensen. Is dat erg? Nee! Je waardeert toch ook je eigen mensen.

Tan ziet Van Nieuwkerk ook niet echt als concurrent. Uiteraard vissen ze wel in dezelfde gastenvijver, beaamt hij. “Eén voorbeeld: Dafne Schippers ging naar Matthijs toen ze wereldkampioen werd. Dat snap ik: ze had een wedstrijd en wilde niet zo zo laat naar bed. Dan snap ik heel goed dat ze naar De Wereld Draait Door gaat.

Het is geen sprintwedstrijd, het is een marathon. Je kunt niet altijd alles hebben wat je wilt. Ik ben er heel realistisch in.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen