Janine Abbring walgt van werkwijze RTL Boulevard

Geplaatst op Mon 25 Jan 2016 om 8:25

Janine Abbring vindt de werkwijze van RTL Boulevard walgelijk. Dat laat de presentatrice blijken in een onthullende post op Facebook. RTL Boulevard vroeg Abbring herhaaldelijk om samen met Sofie van den Enk voor de camera iets te vertellen over Wie is de Mol, waar ze ooit aan mee hebben gedaan. Eigenlijk had ze daar geen zin in (“want: niet echt goede ervaringen in het verleden“), maar na ontzettend aandringen door Boulevard ging ze tóch overstag. “Je denkt: vooruit dan maar.

Het interview verliep vervolgens ‘volgens Boulevard-stramien’, aldus Abbring. “Je probeert leuk en spontaan te doen, je maakt grapjes met elkaar, neemt jezelf niet serieus.”

De interviewer kijkt fronsend op haar blaadje en vraagt: ‘Ja eeehm, zou je ook nog even dit-en-dit kunnen zeggen?’ Je lepelt op wat ze wil horen, in de treurige wetenschap dat alleen die voorgekauwde quootjes de montage zullen halen.”

‘s Avonds keek Abbring naar de uitzending. “Het plichtmatig gemaakte item wordt uitgezonden. En vervolgens afgesloten met dit commentaar.

Ze verwijst naar Verlinde, die zegt: “Soms word ik wel een beetje moe van het gebep over de Mol. Dan denk ik: kom op, kijk gewoon naar het programma. Het ziet er prachtig uit, maar om er nou uren over te gaan praten… Het is maar een programmaatje.

En Daphne Deckers: “Ik zit ernaar te kijken en ik denk: wat nemen ze het serieus.”

Walgelijk, vindt Abbring het. “Het gaat me om het valse principe: ‘Hee, mag ik je interviewen?’ ‘Eh liever niet, maar oke’. ‘JEZUS JIJ PRAAT ALLEEN MAAR OVER JEZELF HE’.

De Facebook-post van Abbring kunt u lezen op Facebook.
23 Reacties op “Janine Abbring walgt van werkwijze RTL Boulevard”


 1. Bart

  Ze heeft hartstikke gelijk, maar wat een onsympathieke uitstraling vind ik dit mens altijd hebben. Ze houdt zich alleen maar bezig met schreeuwert Arjen Lubach.

 2. mark2

  Pijnlijk duidelijk dat Boulevard gewoon niet goed bezig is. Verlinde die altijd claimt hoor en wederhoor te plegen hetgeen niet klopt. Mooi voorbeeld dit!

 3. NVT

  Goed dat ze dit aankaart, wat een stelletje achterbakse mensen bij Boulevard.

 4. Rent

  @bart Ehm, misschien omdat dat gewoon haar baan is? Ze werkt bij ZML. Logisch dat ze met Lubach bezig is…

 5. Bart

  @Rent wil toch niet zeggen dat je alleen maar met hem bezig moet zijn.

 6. Pia

  Eh… als het haar niet zint, werkt ze toch gewoon niet mee aan de gewenste quotes. Ze kan gewoon kiezen he.

 7. anna

  Was idd wel vreemd. Helemaal moeite steken in een interview (dat best lang duurde) en vervolgens de mensen/programma lopen afzeiken.

 8. Jan

  RTL Boulevard achterbaks? Nooit geweten joh!

 9. Pake, Ljouwert

  Abbring heeft gelijk. Boulevard is één van de verwerpelijkste programma’s van Nederland.

 10. Rafael

  Boulevard is het afvoerputje van de showbizz-programma’s. Ik dacht dat Shownieuws slecht was, maar dit slaat alles.

 11. Anonymous

  100 procent agree! Goed om dit eens een x in the open te gooien

 12. Marcel

  Mooi zo al die Boulevard bash berichten, misschien is dat wel eens nodig om de waarheid te zeggen. Z.g.n. spontane interviewtjes maar je moet oplepelen wat hun willen. Helemaal eens met Janine in deze.

 13. Daantje

  Liever één Abbring aan de hand dan de lucht van Daphne Deckers. Wat een verschrikkelijk onecht mens is Daphne.
  Met Janine is het goed kersen eten, ze is gewoon lief en dat zijn er niet zo veel in Hilversum en omstreken.

 14. peter

  De mol en moltalk trekken te veel kijkers bij rtl weg .

 15. Nick Houtsma

  Albert Verlinde hoort bij een slag mensen die je liever kwijt bent dan rijk (op tv dan). Ontzettend doortrapt en vals en puur voor eigen belang. Brandt af wat niet in zijn straatje ligt en praat alles recht wat krom is zolang zijn eigen musicals maar goed gaan (zie bv de positieve reacties na ontslag Ferry Doedens bij GTST die op dat moment gecast was voor albert’s musical grease).

  Ergst is nog dat RTL directie erbij staat en er naar kijkt. De mediawaarde van albert zijn promoties is groot en het kost hem niks.

 16. Rick

  Hoe komt het dat RTL Boulevard toch elke dag zo’n miljoen kijkers trekt? Onbegrijpelijk!

 17. Anonymous

  Dit viel mij ook al op bij een item over Mindf*ck. Het ging toen over die jongen die op Youtube filmpjes maakte over hoe de trucs in elkaar zaten (top!). Heel interview gehouden met die jongen, waarna vervolgens teruggegaan werd naar Albert en consorten en de jongen volledig de grond in werd geboord (behalve door Peter R de Vries, die vond de jongen ook top).

 18. Nitwit

  Maar DD heeft wel gelijk:
  Who the fuck kijkt er naar dat after talk programmaatje over een gehypt flutspelletje?

 19. Bart

  @Nitwit wat kraam jij een onzin uit zeg. Wie is de mol is een van de best gemaakte programma’s die er gemaakt worden in Nederland. Kijk eerst eens een aflevering voor je je domme mening gaat geven.

 20. Anonymous

  De reden dat ik al meteen besloot om niet naar deze onzin te kijken. Boulevard is totaal niet interessant voor mensen met een gemiddeld of hoog IQ, alleen domme mensen kijken naar deze onzin.

 21. sanne

  wie is deze vrouw?

 22. Nick

  Janine is één van de creatiefste tv-makers die ik ken. Hulde. En ze heeft gewoon gelijk.

 23. RS

  100% mee eens
  hulde aan janine

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.