Irene Moors: ‘Ik denk niet dat RTL dit gewild heeft’

Foto: RTLIrene Moors denkt niet dat RTL 4 van haar af wilde, maar constateert tegelijk dat de zender haar geen leuke programma’s aanbood. Dat vertelde ze vrijdagavond in RTL Boulevard. Na 26 jaar heeft Moors de overstap gemaakt van RTL naar SBS, waar ze in de voorhoede mag spelen. “Erland Galjaard programmeert het allemaal prima en RTL 4 is zeer succesvol, dus er is weinig ruimte. Dat is lastig, ook voor RTL. Ik heb wel het idee dat ze dit ook niet gewild hebben“, zegt ze.

Moors voelt zich ‘dubbel’. “Het was een mooi huwelijk, tot de laatste aflevering van Life 4 You (in mei 2015, red.), wat eigenlijk een soort afscheidsshow is geweest. Dat had ik niet voor mogelijk gehouden om eerlijk te zijn.

Na Life 4 You kwam er niets op haar pad. “Toen was het van: ‘Rust maar even uit, want je hebt 26 jaar behoorlijk doorgewerkt, geniet ervan en we kijken in september verder.’ Er is ook verder gepraat.”

Op 1 januari verliep Moors’ contract bij RTL 4. “Ik ben heel eerlijk: er zijn me drie programma’s aangeboden, waarvan ik vond dat ze niet zo goed bij me pasten. Dan is het voor RTL heel lastig om tot een voorstel te komen en dat begrijp ik ook wel weer.”

Moors wil aan het werk. “Op een gegeven moment denk je: ik wil wat doen, ik ben een tv-maker en ik wil ergens energie van krijgen. Noem Peter Lubbers de juiste man op het juiste moment. Ik ken hem nog van zijn RTL-tijd. Hij is nu programmadirecteur van SBS 6 en hij kwam met een prachtig voorstel vol leuke programma’s en nieuwe ideeën.

Er was bij RTL nog geen ruimte en geen geschikt programma. Dan ben je aan het afwachten. Als dit gebeurt, kun je je kans voorbij laten gaan of hem pakken. Ik dacht ook wel even of mensen een overstap zouden pikken, maar ik dacht ook: no guts, no glory.”

Moors heeft haar vertrek niet aan Galjaard bekendgemaakt. “Ik heb Ellen Meijerse gesproken. Zij zit in de programmadirectie. Ik heb een goed gesprek met haar gehad. Dat is toen verder verspreid.”

Je wil het liefst overal gaan zitten, maar de kans van uitlekken was groot. Het ging allemaal heel snel. Ik moet iedereen nog persoonlijk spreken.”

Lees ook:
Irene Moors van RTL 4 naar SBS 6 (gisteren)
RTL 4 wenst Irene Moors veel succes bij SBS 6 (gisteren)
Angela Groothuizen: ‘Irene weg? RTL, what the fuck?’ (gisteren)
Kim-Lian en andere SBS-sterren blij met Irene Moors (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen