Gevaarlijkste Wegen is groot succes op NPO 3

Foto: SBSDe Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, een Nederlandse variant op de BBC-hit World’s Most Dangerous Roads, is een groot succes op NPO 3. Aflevering één kwam zondagavond uit op 986.000 kijkers en 13 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ondanks dat De Gevaarlijkste Wegen het opnam tegen Maestro (1,9 miljoen kijkers) en Moordvrouw (1,7 miljoen), wist het programma maar liefst 193 procent boven NPO 3’s laatste weekgemiddelde te scoren.

Het programma over gevaarlijke wegen was de nummer twaalf van de avond, de nummer zes op prime time en de nummer één van NPO 3. 3 Op Reis ervoor trok 548.000 kijkers (8 procent) en Zondag Met Lubach erna 451.000 kijkers (6 procent).

Acht BN’er-koppels wagen zich in het programma aan levensgevaarlijke modderwegen langs diepe afgronden en ravijnen, extreme bergpassen en angstaanjagende jungleroutes.

In de eerste aflevering waren Victoria Koblenko en Josje Huisman te zien. Later volgen onder meer nog Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes, en Bram Moszkowicz en Wibi Soerjadi.

De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld is een co-productie van BNN-VARA en Warner Bros.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen