Eva Jinek voor het eerst langs Humberto Tan

Eva Jinek trok maandagavond voor het eerst méér kijkers dan concurrent Humberto Tan. Haar NPO 1-talkshow Jinek kwam uit op 743.000 kijkers en 22 procent marktaandeel, terwijl zijn RTL 4-show RTL Late Night 742.000 kijkers en 15 procent noteerde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ter vergelijking: de laatste week dat Jinek en Tan tegenover elkaar stonden, afgelopen juni, kwam zij uit op gemiddeld 560.000 kijkers (16 procent) en hij op 832.000 kijkers (20 procent).

Jinek had maandag onder meer RTL-gezichten Frits Wester en Robert ten Brink aan tafel. Ze sprak ook met de ouders van hun dochtertje die is omgekomen bij een vliegramp. Daarbij werd ze emotioneel. Tan had onder meer GTST-sterren Bartho Braat en Wilbert Gieske op visite.

Jinek, de vaste vervanger van de talkshow van Jeroen Pauw, begon vorige week. In de eerste uitzendweek hoefde de talkshow nog niet te concurreren met RTL Late Night en keken er gemiddeld 887.000 mensen, het hoogste weekgemiddelde ooit.

De meest bekeken Jinek tot nu toe was te zien op woensdag 7 januari 2015 en trok 1,011 miljoen kijkers. De uitzending stond geheel in het teken van de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Ook toen was RTL Late Night nog op winterstop.

Het record van RTL Late Night staat op de aflevering van vrijdag 25 september 2015, die direct na The Voice of Holland bijna 1,8 miljoen kijkers scoorde.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen