Eva Jinek vanavond over ontslagen ex Moszkowicz

Het nieuws dat Bram Moszkowicz aan de kant is gezet als lijsttrekker van de politieke partij VNL wordt vanavond óók behandeld in het praatprogramma van zijn ex-vriendin Eva Jinek. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Jinek, die tweeënhalf jaar lang een relatie heeft gehad met Moszkowicz tot ze in 2012 met elkaar braken, heeft Joram van Klaveren aan haar tafel zitten. Hij heeft de oud-topadvocaat uit de door hem opgerichte partij gewerkt en is nu voorlopig weer zelf de lijsttrekker.

Van Klaveren en zijn twee mede-VNL-bestuurders zeggen in Elsevier dat ze zich enorm in Moszkowicz hebben vergist. “Om politiek te slagen, moet je het ook echt willen. Bram wilde de politiek er een beetje bij doen.

In Elsevier zegt Moszkowicz dat hij niet aan de kant is gezet, maar zelf is opgestapt. “Ik laat me niet gebruiken als een trekpop. Dankzij mij heeft de partij meer dan duizend leden binnengehaald“, stelt hij.

Sinds hij uit het ambt van advocaat is gezet, leidt Moszkowicz een soberder leven. Waar hij tot enige tijd geleden in alle luxe in de grachtengordel van Amsterdam woonde, zit hij nu in de puinhopen van de Amsterdamse nieuwbouwwijk Zeeburgereiland.

Mogelijk richt Moszkowicz zijn vizier weer op televisie nu zijn politieke carrière mislukt lijkt.

Jinek is om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen