Erik Mouthaan: ‘Gretigheid talkshowgasten bedroevend’

Foto: RTLErik Mouthaan vindt de gretigheid van BN’ers om in talkshows te babbelen bedroevend is. Dat schrijft hij op de RTL Nieuws-site. Mouthaan zat deze maand in diverse talkshows op radio en tv om zijn RTL Z-programma te promoten. Van tevoren is de sfeer onder alle gasten altijd gespannen, weet hij. “Iedereen is licht opgefokt, logisch, je gaat zo op de nationale radio of tv en wie weet wat voor onzin je daar gaat uitkramen onder druk van Humberto/Rick/Eva/Wilfred en consorten.”

Hij vervolgt: “Maar omdat we halve BN’ers zijn (toch?) doen we alsof het ons niets deert. Koetjes, kalfjes. Een samenzweerderige sfeer, zo van: we komen maar mooi op tv, maar doen er heel normaal over, hoor. Echt, wat zijn we professioneel.”

De gretigheid van de gasten, hun gebruik van inside taal die nergens voor nodig is (‘ik moet zeker zo wel naar de visagie he? Wil de cameraman het shot even bepalen? Speld hem maar op hoor, dat zendertje’) – het heeft allemaal iets bedroevends.”

Mouthaan pleit zich zelf niet vrij, benadrukt hij. “Ik maak me er zelf net zo schuldig aan hoor, ik wil niemand aanvallen.”

Tot slot laat Mouthaan ook nog weten dat hij het plichtmatige babbeltje met de presentator van dienst, voorafgaand aan de uitzending, vaak ongemakkelijk vindt. “Zo van ‘ik toon e-no-rum veel interesse maar zit er met mijn hoofd helemaal niet bij’.”

Je moet dan vooral niets inhoudelijk zeggen want dat zie je zo’n man of vrouw op dat moment actief uit zijn hersens weren, het past niet in de besproken opzet.”

De hele column van Mouthaan kunt u lezen op de RTL Nieuws-site.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen