Danny Ghosen: ‘De EO zag mij te weinig als journalist’

Foto: Fred de GrootDanny Ghosen laat iets meer los over zijn beweegredenen om over te stappen van de EO naar NTR. Hij vindt het jammer dat evangelische omroep hem meer als presentator dan als journalist zag. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Ghosen voelt zich veel meer journalist dan presentator, maar bij de EO werd hij meer ingezet als presentator. “Bij de EO zeiden ze vaak tegen mij dat ik een presentator ben, maar zo voel ik me niet. Ik hou van de actualiteit en heb journalistiek gestudeerd.”

De NTR geeft hem wél de kans om zich als journalist te ontplooien. “Daar krijg ik weer de kans om als maker met veel zeggenschap twee journalistieke programma’s te maken. Als bijvoorbeeld protesten zoals in Geldermalsen plaatsvinden, wil ik erop af. Dat vind ik het mooiste om te doen: de wijken in en niet alles van achter je bureau bedenken.”

Actuele reportages maken is wat Ghosen het liefste doen. “Ik vind het leuker om op de korte baan te werken. Dat je iets opneemt en dat het nog die avond op tv is.

Ghosen vindt zowel kijkcijfers als het publiek informeren belangrijk. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat kijkcijfers mij niet interesseren. Daar kijk ik ’s ochtends meteen naar als mijn programma op tv is geweest. Je wilt dat veel mensen kijken, dat het goed ontvangen wordt én dat je er iets mee bereikt.

Het interview met Ghosen kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Lees ook: Danny Ghosen maakt alweer overstap binnen NPO (vanochtend)

 

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen