Art Rooijakkers vindt Mol op zaterdag spannend

Foto: SBSArt Rooijakkers vindt de verhuizing van zijn hitshow Wie is de Mol naar een andere uitzendavond spannend. Dat heeft de presentator gezegd op Radio 10. Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol begint niet zoals vertrouwd op donderdagavond, maar al vandaag: op zaterdagavond. En dat alles om meer jonge kijkers te trekken. “Het is geboren vanuit het idee van de bestuurders van de NPO dat Wie is de Mol een programma is dat je met het hele gezin kunt kijken“, aldus de presentator van AvroTros.

NPO-kijkers klaagden over het uitzendmoment, weet Rooijakkers. “Er kwamen weleens berichten van kijkers die zeiden: ‘Mijn kinderen moeten gewoon om half negen naar bed.’ In het weekend mogen ze wat langer op blijven. Vanuit dat idee is het geboren.”

Rooijakkers hoopt dat men Wie is de Mol weet te vinden op de nieuwe avond. “Ik vind het wel spannend. Het was een traditie op donderdagavond.”

Mijn sportschoolhouder is er in elk geval heel blij mee, want alle klasjes die ze georganiseerd hebben in januari en februari op donderdag waren heel slecht bezocht.

Wie is de Mol is om 20.30 uur te zien op NPO 1, gevolgd door de nabeschouwing, die voor het eerst ook wordt uitgezonden op het hoofdpodium.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen