Teun van de Keuken pakt Men’s Health aan

Tv-presentator en journalist Teun van de Keuken vindt de nieuwste cover van Men’s Health zwaar misplaatst. Hij heeft het mannenblad erop aangesproken. Dat schrijft hij in een column voor de Volkskrant. Linksonder de tepels van Pepijn Lanen kopt Men’s Health: ‘Het nieuwe dieet dat kanker verslaat.’ “Getverdemme! Terwijl de holle frasen die ik hier bespreek bij mij doorgaans een reactie van licht geamuseerde distantie teweegbrengen, kon ik hiervan alleen maar woedend worden.

Van de Keuken vindt dat Men’s Health suggereert dat we maar moeilijk doen met chemotherapie, bestralen en opereren, terwijl er een dieet is dat ‘uitstekend’ werkt. “Vijf dagen lang slechts 750 calorieën per dag eten”, zegt hij. “Een shake nemen kan ook.

Zo zeggen ze in het blad: ‘Er is zelfs onderzoek waaruit zou blijken dat vasten net zo effectief tegen kanker is als chemotherapie.’

Aan de woorden ‘waaruit zou blijken’ ergert Van de Keuken zich zeer. “Als u het dieet dat kanker verslaat aanprijst, is het fijn als kankerpatiënten zeker weten of ze de chemo voortaan kunnen overslaan.

Van de Keuken besloot Men’s Health te bellen. De transcriptie daarvan is te lezen op de website van de Volkskrant.

De conclusie: Men’s Health heeft spijt. Op de vraag of het blad die kop weer had gemaakt, zegt het blad: “Ehm, nee, nee.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen