Melissa klaagt in Shownieuws: ‘Anouk was te hard’

Melissa Meeuwisse vindt de manier waarop Anouk haar bekritiseerde in The Voice of Holland onprofessioneel. Dat heeft ze dinsdagavond laten weten in een interview met Shownieuws. Meeuwisse barstte in de aflevering van vrijdagavond in huilen uit, toen Anouk onomwonden riep dat ze meer geschikt is voor de braderie in Leuven. “Ik vond de kritiek op haar manier te heftig. Op het moment zelf had ik een beetje het gevoel dat ze me voor schut zette“, laat het zangtalent nu weten.

Ze begrijpt niet waarom Anouk zo doet. “De manier hoe ze het bracht vond ik eigenlijk een beetje onprofessioneel, helemaal omdat zíj het is. Zij is een professionele zangeres en ik vind dat zij juist opbouwende kritiek moet geven en niet zo: bam, bam, bam.”

Meeuwisse voelt zich wel gesteund door tv-kijkend Nederland. “Het stróómt maar binnen: reacties, berichtjes en positieve dingen. Daar kijk ik ook het meest naar.”

Achteraf kreeg ze de meeste steun van Marco Borsato, hoewel ze in het team van Ali B zat. “Ik heb een zwak voor Marco. Hij kwam na afloop ook nog naar me toe en heeft me gewoon een hart onder de riem gestoken. Ik vind het echt een heel lieve man. Hij staat er gewoon voor je als het nodig is.”

Shownieuws kon de beelden van The Voice niet uitzenden. “We mochten de beelden van RTL niet meer laten zien. Wellicht vinden ze het ook niet meer prettig om het veel te laten zien“, aldus expert Maurice Wijnen.

Wijnen staat aan de kant van Anouk. “Anouk had een beetje gelijk. Van medelijden is nog nooit iemand een ster geworden. Ze zei het niet heel handig, maar ze neemt nooit een blad voor de mond. Het is geen populaire mening, maar ze had wel gelijk.”

Patty Brard denkt daar hetzelfde over. “Als je niet tegen dit soort kritiek kan, vind ik het reden te meer dat je niet in dit vak past.”

Bridget Maasland vindt het vooral een zwakte van het programma dat iemand die op een braderie thuis zou horen zo ver kan komen. “Dat is wel een beetje apart.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen