Matthijs van Nieuwkerk geeft RTL Kerstpakket weg

Na minister-president Mark Rutte vorig jaar, geeft NPO 1-presentator Matthijs van Nieuwkerk dit jaar het allereerste RTL Kerstpakket weg. Hij heeft het pakket overhandigd gekregen van Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens. Dat heeft RTL vandaag laten weten in een persbericht. Verlinde vindt het te gek dat Van Nieuwkerk meedoet. “Wij zijn heel blij dat Matthijs het allereerste kerstpakket wil overhandigen en hiermee het goede voorbeeld geeft“, aldus de presentator.

De showkenner vervolgt: “Geven maakt namelijk echt gelukkig en hoe druk je ook bent, een ander blij maken is het mooiste wat er is. Ik ben heel trots dat RTL Boulevard weer deze actie mag presenteren en dat we samen duizenden mensen blij kunnen maken met een gratis kerstpakket.

Elk jaar weer tuigt RTL Boulevard de kerstactie op. Maar liefst 25.000 mensen kunnen vanaf vandaag gratis kerstpakketten aanvragen voor mensen die het echt verdienen.

Matthijs van Nieuwkerk wist meteen aan wie hij zijn pakket wilde geven: de 72-jarige Frans Goossens. “Ik was vorige week bij de opening van de nieuwe vleugel van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Ik ontmoette daar de gepensioneerde Frans, die zich daar als vrijwilliger zeer nuttig maakt.”

Ik was zo onder de indruk van zijn inzet en bevlogenheid. Deze man dacht: ‘Ik ga niet thuis zitten, ik ga mij nuttig maken’ en heeft toen zelf het ziekenhuis gebeld. Hij rijdt nu patiënten van en naar behandelkamers.”

Frans staat symbool voor al die vrijwilligers daar die fantastisch werk doen. Deze mensen zijn de smeerolie van het ziekenhuis en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.

Vanavond is in RTL Boulevard te zien hoe deze ‘hartverwarmende actie’ Matthijs van Nieuwkerk, Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens samen heeft gebracht.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen