‘Jeroen Pauw had wederhoor moeten plegen’

Foto: TROSImagodeskundige Bart Maussen vindt het opportunistisch dat Jeroen Pauw de veelbesproken uitspraken van Gordon over René Froger heeft uitgezonden zonder wederhoor. Dat zegt hij vandaag in het AD. Gordon stelde in Pauws programma 5 Jaar Later dat Froger verandert in een monster als hij weer eens te veel gedronken heeft. “Dit is natuurlijk smeuïg, het vestigt aandacht op het programma, maar zo’n eenzijdig verhaal berokkent enorme schade”, zegt de imagodeskundige.

Het is ook niet netjes van Gordon, vindt hij. “Iemand op zijn zwakke plek pakken is not done. De haat, boosheid en nijd moet erg diep zitten, wil je dit doen.

Volgens tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf maakte Gordon het de gastheer erg makkelijk om een aantrekkelijk programma neer te zetten. “Ik weet niet of Jeroen Pauw of juist Gordon kans maakt op de Sonja Barend Award voor het beste interview van het jaar“, zegt hij in eigen krant.

Voller denkt dat het interview de gemoederen nog lang bezig zal houden. “Het enige probleem is dat volgende uitzendingen niet zo spraakmakend zullen zijn.

NRC-recensent Thomas de Veen voelde vooral leedvermaak. “Toch won Gordon aan sympathie. Zijn gelijkhebberigheid richtte hem niet te gronde maar bevrijdde hem.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen