Dieuwke Wynia ontevreden over De Wereld Draait Door

Dieuwke Wynia is niet tevreden over hoe het nu gaat met De Wereld Draait Door. “Nee, we hebben al een pittige redactievergadering aangekondigd“, vertelt de hoofdredacteur van de VARA-talkshow in de VARAgids. De Matthijs van Nieuwkerk-show is in de afgelopen maanden zijn scherpte verloren, vindt de kritische Wynia. “Het moet allemaal beter: scherper en creatiever. We zijn nu nog te vaak agendavolgend en we moeten agendabepalend worden“, zo vertelt ze in de tv-gids.

De moed is haar niet in de schoenen gezakt. “Ik heb veel zin in 2016 en ben er trots op dat we Beatrice de Graaf hebben in maart. We gaan weer Summerschools maken en colleges van Robbert Dijkgraaf en Freek Vonk, de sportzomerserie met Mart komt en een eenmalig boekenprogramma.

Tot slot laat de baas van ’s lands meest bekeken talkshow nog weten dat ze klaar is met navelstaren. “Ik wil wat vaker naar buiten. Op reis, festivals bezoeken, inspiratie opdoen. Ik zit hier zo in hetzelfde kringetje.

De Wereld Draait Door kreeg dit najaar bakken met kritiek over zich heen vanwege het geflopte DWDD Pop-Up Restaurant. “Je voelde toch een beetje leedvermaak van: hè hè, het lukt hen ook een keertje niet“, constateerde Rick Nieman eerder.

Het VARAgids-interview met Wynia kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen