Jochem van Gelder voelt zich gepasseerd door SBS 6

Foto: SBSJochem van Gelder voelde zich even flink gepasseerd toen SBS 6 besloot om de nieuwe kindershow Bijdehandjes niet door hem, maar door Jeroen van Koningsbrugge te laten presenteren. Dat heeft hij bekend op Qmusic. Praten met kinderen leverde Van Gelder zijn grootste tv-hit ooit op, Praatjesmakers, maar SBS 6 kiest nu voor Van Koningsbrugge. “Toen ik het voor de eerste keer hoorde was ik verrast, moet ik eerlijkheidshalve zeggen“, bekent de presentator.

Al snel besloot Van Gelder om niet teleurgesteld te zijn in SBS 6. “Daarna dacht ik gelijk: ik moet toch niet gaan lopen zeuren, want ik mag zo veel verschillende programma’s doen. Zij maken een andere keuze.”

Van Gelder denkt wel dat hij Bijdehandjes ook prima had kunnen doen. “Dat had ook gekund. Had gekund. Ik heb dat in het verleden met heel veel plezier gedaan. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat Jeroen dat ook heel leuk vindt om te doen.

Eén seizoen lang maakte Van Gelder een kinderprogramma voor SBS 6, maar Alles Kids was een flop. Nu kiest de zender voor iets ieuws. “Ik kan me ook heel goed voorstellen dat SBS 6 zegt: ‘Als Jeroen voor ons dat programma doet, dan is dat interessant.’ Ik heb er niet het alleenrecht op om met kinderen te kletsen.”

De presentator hoopt niet stiekem dat Bijdehandjes nu gaat floppen. “Ik hoop echt dat het een groot succes wordt. Als Jeroen, die ik hoog heb zitten, nog wat praktische tips wil, dan geef ik die graag.”

Ik hoop dat ze het met heel veel liefde en aandacht gaan maken.

In Bijdehandjes daagt Jeroen van Koningsbrugge de jonge generatie uit met grappige dilemma’s en prikkelende vragen over het leven. Hij vraagt ze het hemd van het lijf over gewone dagelijkse dingen of bekende mensen van televisie.

De eerste aflevering is in het voorjaar van 2016.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen