Hans van der Togt wil grenzen open houden

Hans van der Togt vindt dat de grenzen van Europa en Nederland open moeten blijven voor vluchtelingen. Dat zegt de voormalig tv-ster in weekblad Story. Van der Togt leeft ontzettend mee met de vluchtelingen. “Het zijn zulke stakkers die vaak vijf jaar oorlog achter de rug hebben. En eenmaal hier hebben ze helemaal niets meer. Waarom zouden wij ze dan geen bed en onderdak verschaffen? Je ziet dat ze daar zó blij mee zijn“, aldus de Rad van Fortuin-beroemdheid.

Hij ziet wel dat er spanningen zijn. “Ik vind dat je bepaalde spanningen moet wegnemen door christenen en moslims van elkaar te scheiden. Maar als vijf na rijkste land ter wereld vind ik dat je de grenzen niet mag sluiten en aan deze mensen zorg moet bieden.”

Wel maak ik me zorgen over hun toekomst. Daar is nog geen pasklare oplossing voor, maar we moeten ze wel blijven opvangen.”

Gerard Joling liet zich onlangs uit tégen de toestroom van asielzoekers. “Ik ben het absoluut oneens met Gerard. Natuurlijk is dit een groot probleem. Zo groot zelfs dat de wereldleiders er niet uitkomen. Maar ik vind dat wij deze mensen moeten verwelkomen.

Lees het interview met Hans van der Togt in weekblad Story (via Blendle).

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen