Tofik Dibi kiest Volkskrant voor coming-out

Tofik Dibi, die in 2012 stopte als Tweede Kamerlid van GroenLinks en sindsdien leeft van wachtgeld, komt vandaag uit de kast in de Volkskrant. Dat is te lezen in het dagblad. Dibi onthult op mannen te vallen, wat overigens geen verrassing is: de geruchten gingen al jaren. “Mensen hebben het al zo lang ik me kan herinneren aan me gezien, daarvan was ik me als kind al hyperbewust. Later was ik tijdens interviews constant beducht voor vragen over mijn geaardheid“, vertelt hij in de krant.

Nu praat Dibi (34) er voor het eerst openlijk voor. “Het is voor het eerst dat ik niet bang ben om eerlijk antwoord te geven.

Lange tijd was hij dat wél. “Ik heb lang gehoopt dat mijn gevoelens voor mannen door de politiek zouden weggaan. Toen ik van mijn eerste salaris in mijn eentje op vakantie ging naar Cuba heb ik een afspraak met mezelf gemaakt: en nú is het over.”

Ik wilde na 11 september 2001 een voorvechter zijn voor multicultureel Nederland en dacht: dat kan niet als ik op mannen val. Dan luistert niemand met een buitenlandse achtergrond naar me.”

Ondertussen sprak Dibi in het geheim af met mannen. Zo ontmoette hij in New York een man via een chatbox. Bij aankomst werd hij neergeslagen door een oude man en seksueel misbruikt. “Ik heb nog een veel groter aanbod van verkeerde momenten.

Ik maakte de verwachtingen van de mensen met wie ik afsprak zelden waar. Als ik alleen wilde praten en geen seks wilde, schrok de ander soms zo dat de ontmoeting eindigde met agressiviteit en intimidatie, zodat ik mijn mond zou houden. Ik heb blauwe plekken, bloedlippen en bloedneuzen altijd goed weten te camoufleren.

Het hele verhaal van Dibi staat in zijn nieuwe boek Djinn, dat vandaag verschijnt.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen