Thom Hoffman niet bang voor Swiebertje-effect

Thom Hoffman is na vier seizoenen Dokter Tinus niet bang voor het Swiebertje-effect. Dat vertelt de acteur in VARAgids. Hoffman vreest niet dat men hem ooit na het einde van Dokter Tinus alleen nog maar ziet als die malle dokter van SBS 6. “Helemaal niet. Ik denk juist dat ik het me kan veroorloven omdat ik zoveel dingen heb gedaan: De eetclub, Zwartboek, vorig jaar een toneelstuk met Kitty Courbois en Bram van der Vlugt. Nee, Dokter Tinus blijft niet aan me plakken.”

Inmiddels is het vierde seizoen van Dokter Tinus te zien op SBS 6 en met 1 miljoen kijkers per week een hit. “De Engelse scripts – de originele serie, Doc Martin, zit in Groot-Brittannië al in haar zevende seizoen – zijn heel goed“, vindt Hoffman.

Het wordt steeds gekker. Dit seizoen staat bol van de scheidingen en spookverhalen. Dat kunnen de schrijvers zich veroorloven, want alles is – net als bij David Lynch – zo mooi opgebouwd.

Dokter Tinus is elke maandagavond het meest bekeken alternatief voor de NPO 1-hit Radar. Daarmee verslaat de SBS 6-serie onder meer CSI op RTL 4.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen