Schnabbelende Mathijs Bouman verdedigt Achmea op tv

Foto: VARAEconoom Mathijs Bouman, bekend van RTL Z, hield donderdag in De Wereld Draait Door een vurig pleidooi vóór het omstreden meetkastje van verzekeraar Achmea. Maar de kijker plaatste al snel vraagtekens bij zijn intenties, toen tegenstander van het kastje Rob Wijnberg – met wie hij in debat ging – onthulde dat Bouman bij Achmea heeft geschnabbeld als dagvoorzitter. “Dat staat op jouw LinkedIn-pagina”, zei Wijnberg, die zijn opponent in zijn hemd zette.

Bouman voelde zich zichtbaar ongemakkelijk door deze ‘onthulling’ op tv. “Dat heb ik een keer gedaan, inderdaad. Dat staat netjes op mijn LinkedIn. Wat bedoel je daarmee?

Privacy-voorvechter Wijnberg wilde daarmee aantonen dat de openheid van Bouman als een boemerang bij hem terug kan komen. “Maar dat staat publiekelijk, juist om deze reden: dan kan iedereen dat weten als hij dat wil weten“, reageerde Bouman.

Bouman: “Ik vind het wel heel apart dat je zegt dat je het hebt opgezocht en dat je zegt dat je het in de goede context gebruikt en mij niet in diskrediet wil brengen, maar dat doe je tegelijkertijd natuurlijk wel een beetje. Vind je dat ik hier niet had moeten gaan zitten?

Verzekeraar Achmea wil klanten korting aanbieden op hun autoverzekering als ze een kastje in hun auto laten inbouwen die hun rijgedrag bijhoudt. Bouman is voorstander, Wijnberg fel tegenstander.

Vorige week werden ook al de intenties van Peter R. de Vries in twijfel gebracht in een talkshow op tv. Hero Brinkman onthulde in Pauw waarom De Vries daadwerkelijk aan tafel zat: de factuur die hij na de uitzending verstuurt.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen