SBS 6 wilde stoppen met Bonje met de Buren

Geplaatst op Thu 22 Oct 2015 om 17:20

SBS 6 dacht er eerder dit jaar aan om na twee seizoenen te stoppen met Bonje met de Buren, het programma van Jochem van Gelder en Patty Brard. Dat vertelt de presentator in Privé. Bonje met de Buren verhuisde vorig jaar van RTL 4 naar SBS 6 en trok toen gemiddeld 785.000 kijkers, een mooie score voor die zender. Maar de eerste vier afleveringen van serie twee scoorden afgelopen lente magertjes. “Patty Brard en ik hadden te horen gekregen dat SBS twijfelde of ze er mee door moesten gaan.

Deze eerste vier afleveringen stonden recht tegenover de tv-hits Eén tegen 100 op NPO 1 en Familie Kruys op RTL 4.

Na vier weken viel de concurrentie met Familie Kruys weg en schoten de kijkcijfers omhoog. “Halverwege vorig seizoen ging het ineens over de miljoen kijkers, toen werden nog twee afleveringen besteld plus twee herhalingen.

Die extra uitzendingen scoorden allemaal boven de 800.000 kijkers. “Voor Pat en mij was dat natuurlijk een geweldig moment.

Momenteel vinden de opnames plaats van het derde seizoen van Bonje met de Buren bij SBS 6. Bij RTL 4 heeft het programma vier seizoenen gelopen.
20 Reacties op “SBS 6 wilde stoppen met Bonje met de Buren”


 1. Hans

  Zou een hele rare beslissing zijn geweest van SBS als ze Bonje met de Buren hadden gecancelled.

  Het is 1 van de weinige shows van SBS die stabiel en goed scoort.

 2. Televisiefreaks

  RTL4 plaatst er straks vast weer een goed bekeken serie tegenover, waardoor het derde seizoen van Bonje Met De Buren op SBS6 zware concurrentie heeft te dulden. De zondagavond van SBS6 doet het sowieso de laatste tijd een stuk slechter dan voorheen met Wegmisbruikers en Red Mijn Vakantie.

 3. SBsuks

  Hadden ze dat nou maar gedaan.

 4. Tim20 MJ

  SBS moet eens wat peilers hebben waarop ze nog een tijdje voort kunnen borduren. Programma’s als Surprise Surprise of Bonje met de Buren kunnen best een wat mindere periode achter de rug hebben, maar het schept voor de kijker ook geen duidelijkheid als je continu maar programma’s blijft schrappen na één of twee seizoenen. Zo hadden ze met programma’s als Exotische Liefde, Een Goede Buurt, Alles is Liefde, Wedden dat ik het Kan, etc. een hele aardige basis kunnen leggen. Bonje met de Buren moeten ze overigens gewoon op donderdag durven zetten, samen met een nieuw seizoen van Hart in Aktie. Minimaal 700/800 duizend kijkers, lijkt me.

 5. mina

  RTL 5 brengt vanaf 2017 tv serie versie van Boy 7 met ex K3 Kristel Verbeke https://nl.wikipedia.org/wiki/Boy_7_(televisieserie)

 6. Tonny

  Mina. Leuk maar het is wel pas over twee jaar (eind 2017).

 7. J

  @Mina, de enige ‘bron’ is wikipedia. Waar is deze pagina op gebasseerd dan?
  Eind 2017 duurt nog ff, dus we zullen zien.
  Volgend jaar eerst die serie van Thijs Romer op RTL5.

 8. Koen

  Weet je waar ze pas bonje met de buren hebben? In Oranje.

 9. Koen

  Patty de Papoea.

 10. Knuppel

  Waren ze maar gestopt. Nietszeggend programma met nietszeggende presentatoren als Natasja “Geboetseerde bek die standaard in de stand Afgrijzen staat” Froger, Jochem “Ik kan alleen scoren als ik een programma maak met types die nog minder ontwikkeld zijn als ik, al kun je dat die kinderen niet aanrekenen” van Gelder en Patty “Jabba the Hut” Brard.

 11. sturm

  @Knuppel: Jochem van Gelder presentator? Dat is nogal wat.

 12. Marcel

  Geweldig nieuws zo op de vroege vrijdag! De dag had niet beter kunnen beginnen!

 13. Marcel

  Oh balen. Ik las dat Bonje Met De Buren zou stoppen.

 14. variabel

  You made my day, I’ll be back. Laat toch blijven die bonje en dat met de buren. Waarom zetten ze daar geen buurtcomité bij, komt alles weer ff goed. Doeiiiii

 15. Anonymous

  @Marcel: Oh, ik dacht dat je net was overleden!

 16. Marcel

  Toen ik jouw smoel zag kreeg ik inderdaad bijna een hartaanval.

 17. KAREN

  WAAR BLIJVEN DIE KIJKCIJFERS??! Ik heb godvrrredomme meer te doen.

 18. Johan

  Graag stoppen met die hele Patty Brard.

 19. Anonymous

  @Johan: Groeten aan Jose, Marga en Viola!

 20. Johan

  Groeten terug, Ano.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.