‘Overspel en Penoza tegelijk op tv is niet handig’

Het is niet handig dat de thrillerseries Overspel en Penoza in dezelfde tijd van het jaar worden uitgezonden door NPO. Dat zegt Robert Kievit, mediadirecteur van BNN-VARA, in De Telegraaf. BNN-VARA zendt Overspel elke donderdag uit op NPO 1 en KRO-NCRV zendt Penoza elke zondag uit op NPO 3. In beide series speelt Sigrid ten Napel (foto) een grote rol. “Het verdient geen schoonheidsprijs dat deze series in dezelfde periode worden uitgezonden“, zegt Kievit in het dagblad.

Dat Ten Napel momenteel met twee verschillende personages te zien is op televisie, leidt tot geklaagd op sociale media. Dat begrijpt Kievit: “Maar ik heb ook de ervaring dat op social media vooral mensen die in de war zijn dat meteen delen. Er zijn ook fans die beide series zonder problemen bekijken.

Waar Penoza geen last van heeft, heeft Overspel wel last van: voetbal. Ook vanavond spelen AZ en Ajax weer op RTL 7. “Via uitzending gemist halen we nog een hoop ’schade’ in“, meent Kievit.

Gemiddeld trekt de serie net zoveel kijkers als de vorige twee seizoenen, die zelfs op zaterdagavond werden uitgezonden, helemaal een zwaar veld.

Overspel is aan zijn derde en laatste seizoen bezig. Van Penoza loopt nu het vierde seizoen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen