NRC heeft spijt van besmeuren Georgina Verbaan

Foto: TROSHet NRC Handelsblad betreurt dat het zijn eigen columnist Georgina Verbaan compleet heeft laten besmeuren in de krant van dinsdag. “Hadden we niet moeten doen. We gaan het rechtzetten“, zegt redacteur Steven de Jong. Zonder te overleggen plaatste NRC zaterdag een column van NRC.next-columnist Verbaan op de plek van de column van Youp van ’t Hek, die tot november afwezig is. Het bedankje voor de vervanger was dat ze drie dagen later compleet werd afgebrand in de krant.

Het NRC koos er namelijk voor om na Verbaans eerste column in die krant drie uiterst negatieve reacties van lezers te publiceren op zijn opiniepagina.

‘NRC Handelsblad daalt af naar het niveau van ondermaatse mavo-meisjes in de persoon van Georgina Verbaan’, zei lezer één.

Lezer twee: ‘Zelden de krant na de laatste pagina zo verbijsterd weggelegd.’ En lezer drie: ‘Wat een slappe nietszeggende column.’

Verbaan reageerde teleurgesteld op Twitter. “Op de mavo bezigden wij in dergelijke gevallen graag het Franse spreekwoord: Fuck ‘em.

Ze vindt het jammer dat NRC dit heeft gedaan. “Ten eerste hebben ze zonder overleg een next-column op Youps plek neergezet, zonder overleg. Schrok me een hoedje.”

Gelukkig ben ik dit wel gewend. Dat scheelt weer.

Collega-columnisten als Sylvia Witteman en Jan Dijkgraaf springen in de bres voor Verbaan. Witteman: “Zoiets doe je als krant niet. Ik vind het echt onbegrijpelijk.

NRC-redacteur De Jong begrijpt de commotie. “Kritiek op columns die samenvallen met persoon, altijd lastige afweging om dat te plaatsen. Hier was afweging een misser.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen